Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2019

De Nieuwe Lichting 2019
©Studio Brussel / VRT

De kogel is door de kerk! Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2019Billie LouiseCamille CamilleDavid NgyahICTOMelting MallowsMooneyeMVNSIRafael en Tessa Dixson.

Bijna duizend jonge, Belgische muzikanten en bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting. Na een lange zoektocht selecteerde een professionele jury de negen finalisten. De vakjury bestond onder meer uit Flip Kowlier (’t Hof van Commerce), Jan Paternoster (Black Box Revelation), Jeroen De Pessemier (The Subs) en juryvoorzitster Kirsten Lemaire.

Vanaf donderdag 24 januari kan iedereen via stubru.be stemmen op zijn of haar drie favoriete bands. Op donderdag 31 januari worden de drie winnaars bekendgemaakt tijdens een Facebook live-slotshow. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van 2019 en treden in de voetsporen van Sons, Tamino, Portland en vele anderen. De drie winnaars winnen airplay op Studio Brusselstudiotijd in DAFT Studios in Malmedy – een van de mooiste en modernste studio’s van het land – en een cheque voor muziekmateriaal bij Keymusic.

Dit zijn de negen finalisten (in alfabetische volgorde):

  • Billie Louise – ‘Like Machines’
  • Camille Camille – ‘Strawberry Moon’
  • David Ngyah –  ‘Stages’
  • ICTO – ‘Icy Lady’
  • Melting Mellows – ‘Nowhere’
  • Mooneye – ‘Thinking About Leaving’
  • MVNSI – ‘Pas Question’
  • RAFAEL – ‘More Than A Fantasy’
  • Tessa Dixson – ‘Beautiful Pain’

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Portland, Chackie Jam en SONS De Nieuwe Lichting 2018.

De Nieuwe Lichting 2019: Zo kwamen de finalisten te weten dat ze erbij zijn

De ultieme psychologische marteling: we blokkeerden de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2019 in een lift. De verlossing? Het nieuws dat ze geselecteerd zijn!

Slået op af Studio Brussel i Torsdag den 10. januar 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.