Dimitri Vegas en Like Mike opnieuw populairste dj’s ter wereld

Dimitri Vegas en Like Mike
©TMM MEDIA

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike is zaterdag op AMF, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE), door de lezers van het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot de populairste dj’s ter wereld. Ze passeerden de Nederlander Martin Garrix, die in 2016, 2017 en 2018 de eerste prijs in ontvangst nam.

De top drie van DJ Mag’s Top 100 wordt gecompleteerd door David Guetta op drie (vorig jaar op een vijfde plaats) en Martin Garrix op twee (eerste in 2018).

Armin van Buuren eindigde dit jaar op de vierde plaats. De Nederlandse dj’s Don Diablo en Afrojack eindigden op respectievelijk plaats zes en negen. DJ Tiësto eindigde op de achtste plek.

Na de uitverkiezing in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam gaf het duo in aanwezigheid van ruim 40.000 bezoekers een optreden, zoals gebruikelijk is voor de aanvoerder van de lijst die wordt samengesteld op basis van stemmen van lezers van DJ Mag.

DJ Mag’s Top 100 sinds 1997

De DJ Mag’s Top 100-peiling wordt gehouden sinds 1997. In dat jaar stond techno-dj Carl Cox bovenaan de lijst. In 2016 was Martin Garrix met twintig jaar de jongste aanvoerder van de lijst van DJ Mag in en 2017 en 2018 nam Garrix ook de prijs in ontvangst.

In 2018 brachten 1,2 miljoen mensen uit meer dan 180 landen hun stem uit voor de jaarlijkse DJ Mag’s Top 100. De verkiezing is niet onomstreden. Datajournalisten noemen het aantal stemmen een “druppel op een gloeiende plaat”.

Andere critici zijn van mening dat de lijst weinig voorstelt omdat aantallen streams, het aantal optredens of de hoeveelheid uitgebrachte muziek niet uitmaakt voor de lijst: de dj met de grootste en meest betrokken fanschare wint.

Kijk hieronder naar de exclusieve Dj set tijdens ADE2019

https://www.youtube.com/watch?v=19B8bPRi2YQ

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.