De Roma zet 100.000ste bezoeker in de bloemetjes

De Roma
©De Roma

Feest afgelopen vrijdag in volksschouwburg De Roma in Borgerhout. Tijdens het concert van bluesfenomeen Gary Clark Jr. werd de 100.000ste bezoeker van het jaar in de bloemetjes gezet. Jiné Geerman en Orlando Van Wijngen, afkomstig van Aruba en Rotterdam, waren de gelukkigen en ontvingen naast een mooie bos bloemen ook een cadeaupakket en een glaasje cava.

Wat een verrassing voor Jiné Geerman en Orlando Van Wijngen. Toen ze vrijdagavond de inkomhal van De Roma binnenstapten, wachtten hen een feestelijke ontvangst. “Het was de allereerste keer dat we naar De Roma kwamen. Een cadeautje voor mijn vriendin Jiné, omdat ze zo van de muziek van Gary Clark Jr. houdt”, vertelt Orlando. “Wat een fantastische zaal, en dan zo ontvangen worden. Daar heb ik maar één woord voor: geweldig!”

Met de ontvangst van de 100.000ste bezoeker en het concert van Gary Clark Jr. zit het seizoen van De Roma er bijna op. Zondag vindt er nog een T-dansant met radio Minerva plaats en dan gaan de deuren voor het publiek dicht tot begin september. “Dat wil allerminst zeggen dat we deze zomer stil zitten”, lacht algemeen coördinator Danielle Dierckx. “Zo wordt er volop getimmerd aan een nieuw magazine en een nieuwe website en steken we samen met tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen voor de renovatie van onze foyer en de komst van een lift.”

Ook het programma van De Roma voor het nieuwe seizoen belooft veel moois.  Danielle Dierckx: “Amanda Palmer, Wilco, Carminho, Apparat, Cake, Rodrigo y Gabriela, Les Negresses Vertes, Snarky Puppy … er is die eerste maanden van het nieuwe seizoen zoveel om naar uit te kijken. En met onze films, boekvoorstellingen en lezingen tonen we onze verontwaardiging en buigen we ons over de uitdagingen voor de samenleving. Daar bouwen we iedere dag aan verder, samen met onze intussen 500 vrijwilligers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.