De Roma start vernieuwing foyer

De Roma
©De Roma

Nadat afgelopen zondag de laatste bezoeker van het seizoen over de vloer kwam, zijn de medewerkers en vrijwilligers van De Roma deze week met man en macht gestart aan de voorbereidingen voor de renovatie van de foyer. Einddoel: een flinke opknapbeurt met respect voor alle authentieke elementen, de installatie van een nieuwe bar en de komst van een lift. De vernieuwde foyer opent bij de start van het nieuwe seizoen begin september.

Het voorjaarsseizoen van De Roma mag er dan op zitten, toch is het er tijdens de zomersluiting in juli en augustus één en al bedrijvigheid. In samenwerking met Interieur- en conceptarchitecten Studio Boite en aannemer Schevenelskrijgt de foyer een grondige make-over. Om plaats te maken voor de nieuwe bar, zetten vrijwilligers gisteren alvast de sloophamer in de huidige, verouderde bar. Voor sommigen met pijn in het hart, want na zestien jaar dienst, is het moeilijk afscheid nemen van wat zo vertrouwd is.

De vernieuwing van de foyer is nodig om er de volgende decennia opnieuw tegenaan te kunnen. “Er komt een nieuw kleurtje op de muren, de elektriciteit en de akoestische panelen worden vervangen en de originele houten deuren krijgen een behandeling”, legt algemeen coördinator van De Roma Danielle Dierckx uit. “De nieuwe bar verhoogt het comfort voor onze vrijwilligers en stelt hen in staat onze vele bezoekers, jaarlijks meer dan 200.000, nog efficiënter te bedienen. Ook de voorgevel van De Roma wacht een restauratie, met  behulp van oude technieken. Op de lift is het nog even wachten. Die is besteld en alles wordt in gereedheid gebracht om hem zo snel mogelijk te installeren”

Over hoe de nieuwe foyer er exact zal uit zien, geeft De Roma voorlopig niets prijs. Die primeur  is weggelegd voor De Vrienden van De Roma, de sponsors en de donateurs die 100 euro hebben gestort voor de actie ‘Help De Roma in de lift’. Die actie was een groot succes en bracht in totaal 109.000 euro op. Op 3 september vindt er voor hen een exclusief openingsfeest plaats.

Meer info: www.deroma.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.