De Roma opent eigen restaurant in voorjaar 2019

De Roma
©De Roma

Volksschouwburg De Roma in Borgerhout opent in het voorjaar van 2019 een eigen restaurant in het pand naast de zaal op de Turnhoutsebaan. Met het restaurant – goed voor 100 couverts – wil De Roma een extra service bieden aan concertgangers die snel een hapje willen eten, maar het zal ook een plek zijn voor mensen die gezellig en uitgebreider willen tafelen. Voor bezoekers die enkel iets willen drinken, komt er een bar.

“We krijgen iedere dag vragen van bezoekers waar ze iets kunnen eten voor de voorstelling”, legt algemeen coördinator Danielle Dierckx uit. “Met ons restaurant willen we een mooie aanvulling zijn op het huidige aanbod in de buurt, en het nog versterken. We investeren heel bewust op de Turnhoutsebaan, omdat die baan en het hele district Borgerhout ons nauw aan het hart liggen. De Roma is een plek in Borgerhout die veel mensen samenbrengt. Met het restaurant geven we daar nog een extra dimensie aan.”

Bij het samenstellen van de kaart vormen duurzaamheid en biologische producten belangrijke uitgangspunten. “We gaan voor een eerlijke, gezonde keuken aan democratische prijzen met een groot vegetarisch aanbod, halal en producten van lokale producenten”, legt Dierckx uit.

Het pand naast De Roma staat momenteel leeg en is casco afgewerkt. Voor de verdere renovatie en inrichting gaat De Roma in zee met i.s.m. architecten en Michiel Thys, bekend van onder meer bar en lunchrestaurant Walvis in Zurenborg. Dierckx: “Leuk detail: het pand heeft lange tijd een horecabestemming gehad met tot eind jaren ’70 crèmerie Sels en later restaurant Sels. Met de komst van ons restaurant geven we het een stukje van zijn geschiedenis terug.”

Meer info www.deroma.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.