De laatste tickets voor de liveshows worden uitgedeeld in The Voice van Vlaanderen

©medialaan

LAATSTE BATTLES OP VRIJDAG 22 APRIL 2016 OM 20.35 BIJ VTM.


De teams voor de liveshows van The Voice van Vlaanderen krijgen stilaan vorm. Coaches Bart Peeters, Natalia, Koen Wauters en Bent Van Looy hebben nog maar enkele plekjes in de aanbieding en die worden op vrijdag 22 april 2016 ingevuld in de laatste Battle-aflevering. Welke talenten weten hun coach te overtuigen? In wie zien Bart, Natalia, Koen en Bent het meeste potentieel? Wie mag volgende week voor vuurwerk zorgen op het grote podium van Flanders Expo in Gent?

Team Koen bijt vrijdag de spits af met een absolute klassieker: Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler. Een uitdaging die is weggelegd voor Kjell (21, Roeselare) en Edna (31, Gent). “Kjell, ik heb je niet voor niets naast Edna gezet”, legt Koen uit. “Zij is een vurige, dus je zal in de Battle-ring écht uit je pijp moeten komen.” En dat blijkt al meteen tijdens de workshops, waarin Edna zich duidelijk in haar element voelt. “Gaat Edna over the top of komt Kjell in haar buurt qua performance? Daar zal veel van afhangen”, weet Koen.

Coach Bent pakt vrijdag uit met een West-Vlaamse Battle tussen Gilles (18, Roeselare) en Sofia(24, Torhout). “We kunnen carpoolen”, lacht Sofia. “Over carpoolen gesproken, ik reed onlangs op de highway en plots kwam er een enorm funky nummer op de radio: Push Up van Freestylers”, pikt Bent in. Op dat nummer mogen Gilles en Sofia hun beste dansmoves bovenhalen. Geen evidente opdracht, zo blijkt tijdens de workshops… “Dit is een nummer dat over seks gaat. En dan moet je niet zingen alsof het over pollepels gaat”, stelt Bent.

Voor Natalia’s eerste Battle wordt er veel volk verwacht in de arena. Om tegen een trio als Facette te battelen moet je sterk in je schoenen staan, dacht de coach. Aan Jimmy (36,Geraardsbergen) om te bewijzen dat hij met zijn bakken ervaring is opgewassen tegen het vrouwelijk geweld van Laura-Anne (22), Carola (24) en Lisa (21) uit Sint-Truiden. Samen brengen ze Shine van Years & Years. Wie shinet volgens Natalia het meest op het podium en mag door naar de liveshows?

Ik doe jullie één van mijn lievelingsnummers allertijden cadeau: Teardrops van Womack & Womack”, kondigt coach Bart Peeters aan voor zijn eerste Battle. Een cadeau dat is weggelegd voor Robin De la Ruelle (23, Mechelen) en Sigi (20, Hasselt). Met één van de lievelingsliedjes van hun coach aan de slag gaan, dat schept alvast hoge verwachtingen. In de arena moet er dan ook nog eens gedanst worden. Stoot de andere helft van de Hendrix-broers ook door naar de liveshows? Of weet de Mechelse nachtegaal haar coach het meest te overtuigen?

Voor haar tweede Battle zet Natalia de twee strafste popzangeressen uit haar team samen in de ring. En ook het nummer dat de coach voor hen uitkoos is niet van de minste: Stronger van Kelly Clarkson. De twee straffe madammen die mogen knallen op het podium zijn Annelies (22,Deurne) en Kim (29, Kontich) en dat hadden de twee niet zien aankomen. “Stronger is een moeilijk nummer”, waarschuwt Natalia. “Je moet in vorm zijn om dat helemaal uitgezongen te krijgen.” Natalia gooit dan ook alle trucjes in de strijd om het uiterste uit haar talenten te halen. Annelies of Kim: wie is the strongest?

De allerlaatste Battle van dit seizoen wordt geleverd door team Koen. En dat belooft een kippenvelmoment te worden van Lola (18, Oostende) en Jens (32, Mortsel). Zij brengen samen Redemption Song van Bob Marley in een versie van Eddie Vedder en Beyoncé. “Daarin kunnen jullie allebei jullie sterkste troeven kwijt”, weet Koen. In de voetsporen treden van twee muzikale iconen en een song brengen van een andere grootheid: de druk op de schouders van Lola en Jens is alvast groot. En coach Koen doet daar graag nog een schepje bovenop: “Dit is een heel gevaarlijk nummer. Het is bijzonder mooi, maar alleen als je het met de juiste emoties kan brengen. Als dat niet lukt, dan heb je niets”. Wordt het alles of niets voor Lola en Jens?

thevoicevanvlaanderen.be                 FacebookThe Voice van Vlaanderen                    Twitter#tvvv

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.