De Komedie Compagnie Viert 10de Verjaardag Met Feestelijke Aftrap Van Het Nieuwe Theaterseizoen

De Komedie Compagnie

Op zaterdag 18 augustus mochten bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier de verjaardagstaart van De Komedie Compagnie aansnijden in het gezelschap van tientallen acteurs en theatermakers die reeds samenwerkten of zullen samenwerken met De Komedie Compagnie. Alvorens het verjaardagsfeest op de “PLAASJ” van Antwerpen werd afgetrapt, stelde De Komedie Compagnie haar nieuwe theaterseizoen voor.  In november 2018 gaat ENE GAST, TWEE BAZEN in première in regie van Stany Crets. Hij stelde een topcast samen met Sven De Ridder, Walter Baele, Koen Van Impe, Ludo Hellinx, Kevin Bellemans, Anouck Luyten, Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters, Eric Baranyanka, Sven  Tummeleer en Jasmine Jaspers. De volgende komedie komt er aan in het voorjaar van 2019, gebaseerd op een stuk van Ray Cooney, bewerkt door regisseur Christophe Ameye tot ‘T SCHOON VERDIEP. Wie de Antwerpse burgemeester zal spelen wordt nog even geheim gehouden maar De Komedie Compagnie pakt wel al uit met knallende namen als  Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van den Bosch. Maar eerst gaat De Komedie Compagnie vanaf september op tournee door Vlaanderen met DE SCHAAR ERIN, deze interactieve komedie speelden ze in 2016 in Theater Elckerlyc.

Sfeerbeelden ’10 Jaar – De Komedie Compagnie’


DE KOMEDIE COMPAGNIE VIERT TIENDE VERJAARDAG IN GEZELSCHAP VAN TIENTALLEN ACTEURS EN THEATERMAKERS.
METEEN OOK DE FEESTELIJKE AFTRAP VAN HUN NIEUWE SEIZOEN.

ENE GAST, TWEE BAZEN vanaf 9 november 2018

Theater ElckerlycEigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eindelijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.
Onze versie speelt zich af in de vroege jaren ’60 op Linkeroever in Antwerpen waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld, vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek.

‘T SCHOON VERDIEP vanaf  26 april 2019

Theater ElckerlycDeze bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht ‘Out of order’ uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien.  De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…

PRAKTISCHE INFORMATIE 

TICKET INFO
‘ENE GAST, TWEE BAZEN
vanaf 9 november tot en met 8 december,  voorstellingen om 20u15 of om 15u15

‘T SCHOON VERDIEP
vanaf 26 april tot en met 19 mei 2019, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen
www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).
Ook  aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei
Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat
Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling
Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.