De Keuken van Sofie: Valentijnsdiner voor veelvraat Pieter Timmers

©medialaan

7000 kcal ofwel zes uitgebreide maaltijden per dag. Sofie Dumont maakt van maandag 8 tem vrijdag 12 februari 2016 maar best rijkelijke porties wanneer de Belgische zwemtrots Pieter Timmers te gast is in De Keuken van Sofie. Pieter traint volop voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer, maar voor een culinaire onderdompeling maakt hij graag even tijd.

Op maandag 08/02 gaan Sofie en Pieter terug in de tijd met zeetongetjes en gegratineerde bloemkoolstoemp. Zijn oma kon dit gerecht waarbij je de vis eerst door een eitje haalt, als de beste klaarmaken. En zo werd “eikevis”, het favoriete jeugdgerecht van Pieter, geboren.

Dinsdag 09/02 is voor Pieter een sprong in het diepe, want dan maakt Sofie een gerecht met witloof en mosselen, twee ingrediënten die hij echt niet lust. Overwinning voor Sofie? Of volgende keer beter?

Woensdag 10/02 krijgt Sofie een hele nieuwe kant van haar souschef te zien. Pieter droomt er blijkbaar van om ooit een bakkerscursus te volgen. Sofie wakkert die passie maar al te graag aan met heerlijke cinnamon rolls.

Donderdag 11/02 droomt het duo weg naar Rio de Janeiro en maken ze samen ossenhaas, ofwel beef tenderloin, met een typisch Braziliaanse salade. Intussen komt ze eindelijk te weten wat al die atleten ’s nachts na hun wedstrijd in het Olympisch dorp eten.

Omdat Valentijn er op zondag 14/02 aan komt, zorgen Sofie en Pieter op vrijdag 12/02 voor inspiratie thuis met een pre-Valentijn diner. Pieters vriendin Elle is verzot op pasta met kreeftenvlees en een tomatenroomsausje, en laat dat nu toevallig op het menu staan wanneer zij op vrijdag mee aanschuift aan tafel.

OP HET MENU

Op maandag 08/02: zeetongetjes met gegratineerde bloemkoolstoemp
Op dinsdag 09/02: waterzooi van mosselen met knolselder en witloof
Op woensdag 10/02: cinnamon rolls
Op donderdag 11/02: Brazilian beef tenderloin
Op vrijdag 12/02: vijgen met geitenkaas & pasta met kreeftenvlees in een tomatenroomsausje

VTM Kokenvtmkoken.be                            Facebookdekeukenvansofie                   Twitter@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.