De grootste gamebeurs van de Benelux strijkt neer in Mechelen

GameForce

Op 13 en 14 oktober vindt in de Nekkerhal in Mechelen de vijfde editie van GameForce, de grootste gamebeurs van België, plaats. Om die verjaardag te vieren pakken de organisatoren dit jaar uit met een extra grote editie. Gamefans zullen zich kunnen uitleven in de volledige Nekkerhal, goed voor een oppervlakte van 18.000 vierkante meter, waarmee het in een klap de grootste gamebeurs van de Benelux wordt.

Gamers kunnen tijdens GameForce de nieuwste en populairste games ontdekken, waaronder de nieuwste Call of Duty, Kingdom Hearts 3, FIFA 19 en Fortnite. Daarnaast wordt de beurs overspoelt door mindere bekende games, met speciale aandacht voor Belgische ontwikkelaars. Een tiental Belgische bedrijven zullen er hun nieuwste games voorstellen aan het grote publiek, vaak voor de eerste keer.

De aanwezigheid van zoveel Belgische ontwikkelaars toont dat de gamesindustrie ook in België aan een opmars bezig is. Wereldwijd is het momenteel al de grootste entertainmentindustrie, met een grotere omzet dan muziek en film.

Ook de nieuwste technologieën krijgen hun plaats op de beurs, met flink wat VR-games, zodat de modale gamer de indrukwekkende kracht van virtual reality in al zijn pracht en praal kan ontdekken.

Competitieve gamers kunnen ook hun hartje ophalen tijdens GameForce. Er worden immers heel wat tornooien georganiseerd, waaronder de GameForce Masters, dat met een prijzenpot van in totaal 25.000 euro het grootste esportstornooi van België is. Toppers in Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends en Hearthstone zullen doorheen het volledige weekend met elkaar de strijd aangaan voor een hap uit de prijzenpot.

Voor de nostalgische zielen is er dan weer het Belgisch Kampioenschap Snake. Ook in andere games worden er wedstrijden gehouden, waarmee leuke prijzen kunnen worden gewonnen.

Kooplustigen kunnen dan weer terecht bij de verschillende standen, waar niet enkel games te vinden zijn, maar ook merchandise en kleding. En dat allemaal met fikse kortingen.

Tickets en info: https://www.gameforce.be.

Een dagticket kost 18 euro.

GameForce is op zaterdag geopend van 10u-18u en op zondag van 11u-19u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.