De Bourgondische toer op met Koen Crucke in De Keuken van Sofie

©medialaan

In het echte leven heet hij Koen Crucke, maar televisiekijkend Vlaanderen kent hem vooral als “Albertoooo”, de zingende kapper uit Samson & Gert. 2016 is een feestjaar voor deze (opera)zanger en acteur, want Koen staat precies 50 jaar in het vak. De ideale gelegenheid voor Sofie Dumont om hem in de week van 14 maart uit te nodigen als souschef. Koen probeert op zijn eten te letten en dat loont: de voorbije 7 maanden verloor hij 38 kilo. Voor De Keuken van Sofie haalt hij zijn bourgondische eetgewoontes nog eens boven en geniet hij vijf dagen lang van al het lekkers dat Sofie in petto heeft.

Op maandag 14/03 duikt Sofie in Koens jeugdjaren. Koen is een Gentenaar in hart en nieren en hij kan zijn geluk dus niet op wanneer hij hoort dat er Gentse stoverij met frietjes op het menu staat. ‘Gentse Stoverij’ is eveneens een lied uit Koens repertoire en hij zorgt daarom met veel plezier voor een toepasselijke muzikale noot tijdens het koken.

Dinsdag 15/03 waagt Koen zich aan ‘uuflakke’, een typisch Oost-Vlaams streekproduct, ook gekend als kopvlees. Dat kreeg hij vroeger vaak voorgeschoteld omdat het zijn vaders lievelingsgerecht was, maar Koen is allesbehalve fan. Sofie probeert hem van het tegendeel te overtuigen door het vlees toe te voegen aan een heerlijke maaltijdsalade.

Op woensdag 16/03 legt de kokkin haar gast in de watten. Ze maakt botermalsevarkenswangetjes met een mosterdsausje, gestoofde prei en kroketjes. Koen geeft toe dat hij wel vaker verwend wordt: zijn partner Jan brengt hem al 46 jaar ontbijt op bed. Een echte diva dus!

De Oosterse keuken kent geen geheimen meer voor Koen. Op donderdag 17/03 waant het duo zich in Azië, wanneer ze chop choy met krokante groentjes en gamba’s klaarmaken.

Op vrijdag 18/03 wordt de week feestelijk afgesloten met charmante petit fours met marsepein en chocolade. Daar hoort ook een glaasje bij, maar omdat Koen geen alcohol meer drinkt, voorziet Sofie een virgin mojito. Met deze alcoholvrije cocktail klinken de twee op een schitterend weekend.

VAN MAANDAG 14 TEM VRIJDAG 18 MAART 2016 OM 18.00

©medialaan

OP HET MENU

Op maandag 14/03: Gentse stoverij met frietjes
Op dinsdag 15/03: groene salade met kopvlees
Op woensdag 16/03: varkenswangetjes met gestoofde prei
Op donderdag 17/03: chop choy met gamba’s
Op vrijdag 18/03: petit fours en virgin mojito

VTM Kokenvtmkoken.be                           Facebookdekeukenvansofie                   Twitter@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.