Dave Clarke remix van The Neon Judgement draait vierkant

Samen met Front 242, wordt The Neon Judgement (Dirk Da Davo & TB Frank) beschouwd als de grondlegger van EBM (Electronic Body Music) – een genre waarmee ze in de jaren 80 de wereld veroverden. De invloed van de twee op de elektronische muziekgeschiedenis is niet te onderschatten, en het bracht internationale topproducers als Tiga en The Hacker er twee decennia later ook nog steeds toe om klassiekers als TV Treated en Factory Walk te remixen. Na 35 jaar (en een memorabele afscheidstournee) hebben Dirk Da Davo & TB Frank dit jaar besloten om een punt achter The Neon Judgement te zetten.

Ze werden eind vorig jaar voor hun verdiensten nog beloond met een Vanguard Award op de Red Bull Elektropedia Awards. Deze lifetime achievement award wordt uitgereikt aan nachtraven die de voorbije decennia het elektronische muzieklandschap in België mee hebben gekleurd.

Ze sloten hun carrière af met een afscheidstournee om u tegen te zeggen met onder meer indrukwekkende passages op Pukkelpop en de Ancienne Belgique.

Hoewel het hoofdstuk in principe afgesloten is komt er nu toch nog een nieuwe release uit. Dave Clarke, ook wel The Baron of Techno genoemd, vroeg of hij TV Treated niet nog één keer mocht remixen. Velen in het elektronische dansmilieu rekenen The Neon Judgement steevast tot hun inspiratiebronnen, waaronder dus ook Dave Clarke. De remix komt uit op een speciale shaped picture disc vinyl in de vorm The Neon Judgement’s iconische vierkante logo.

Vanaf vandaag verkrijgbaar in de betere platenzaak.

newsrecords

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here