Congolese samenwerking voor RAFC

Royal Antwerp FC
©Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft besloten om een samenwerking aan te gaan met een Congolese League 2-club, de Lubumbashi Eagles, om het talent van de Democratische Republiek Congo naar België te brengen.

De Eagles Academy is opgericht in 2013 in een provincie van Katanga, waar 7 miljoen jongeren (jonger dan 18 jaar) wonen en waar Dieumerci Mbokani opgroeide. Het heeft een moderne infrastructuur, met de nieuwste generatie FIFA-normen voor synthetische velden, twee grasvelden, een school voor jongeren, … Om de omvang te vergroten, zocht ze een samenwerking in Europa voor haar meest getalenteerde spelers.

Het eerste elftal en de academie van Lubumbashi spelen vanaf dit seizoen onder de naam “RED EAGLES”. De Eagles gaan in de kleuren van RAFC spelen, Rood-Wit. Het nieuwe wapenschild is opgemaakt op basis van ons logo, om de samenwerking te officialiseren.

Luis Norton de Matos, die vorig seizoen onze beloften coachte, zal maandag in Lubumbashi zijn om de voorwaarden van dit partnerschap te finaliseren. Hij zal verantwoordelijk zijn voor werving en sportmanagement van de Lubumbashi Academie.

Royal Antwerp FC
©Royal Antwerp FC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.