CLEO in wereldpremière op Film Fest Gent

Film Fest Gent
©Lumiere

Eva Cools’ speelfilmdebuut CLEO zal in wereldpremière gaan op Film Fest Gent. De film wordt op 17 oktober officieel voorgesteld aan het publiek als slotfilm van de Explore Zone competitie. Bovendien wordt die avond ook de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt, die Eva Cools in 2016 won voor het scenario van CLEO. De film is ook geselecteerd voor competities in internationale festivals, dat zal binnenkort aangekondigd worden.

“Ik ben heel blij en vereerd dat mijn debuutfilm CLEO in wereldpremière zal gaan tijdens Film Fest Gent als slotfilm van de Explore Zone competitie. CLEO behandelt een gevoelig en actueel thema, hiermee hoop ik de kijker te kunnen confronteren. Ik ben dan ook heel dankbaar dat Film Fest Gent mij de kans geeft om CLEO in primeur aan het publiek te tonen in mijn thuisstad.” – Eva Cools

Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12-jaar oudere, mysterieuze Leos.

De hoofdrol wordt vertolkt door Anna Franziska Jäger (My Queen Karo, Booster). De cast bestaat verder uit Roy Aernouts (De Behandeling), Yolande Moreau (Le tout nouveau testament, Séraphine), Lucie Debay (King of the Belgians), Natali Broods (Façades, Over Water), Martha Canga Antonio (Black) en Ishaq El Akel. Brecht Goyvaerts verzorgde de cinematografie, Alain Dessauvage de montage, en muzikant Mauro Pawlowski schreef de originele soundtrack van de film.

CLEO is een productie van Lunanime, in coproductie met Wrong Men en BeTV. De film kwam tot stand met steun van VAF, Flanders Image, Creative Europe – Media programme of the European Union, Telenet Stap, Screen Brussels, Belgian Tax Shelter for Film Financing.

Distributeur Lumière brengt CLEO op 27 november 2019 uit in de Belgische bioscopen op een 20-tal prints.
Be For Films is de internationale sales agent.

Belgische releasedatum: 27 november 2019

Persvisie: Vrijdag 27 september, 12:00, Cinema Palace, Brussel
Persvisie FFGent: 14 oktober, 11u15, Kinepolis

Titel: CLEO
Regisseur / Scenarist: Eva Cools
Duur: 106′
Cast: Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Yolande Moreau, Lucie Debay, Natali Broods, Martha Canga Antonio, Ishaq El Akel.
DOP: Brecht Goyvaerts
Montage: Alain Dessauvage
Originele soundtrack: Mauro Pawlowski

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.