Home NIEUWS PURESFASHION - LIFESTYLE Chocolate Nation trakteert Chinese buren op roze zwijntjes

Chocolate Nation trakteert Chinese buren op roze zwijntjes

Met het oude Chinese gezegde in gedachten “een goede buur is beter dan een verre vriend” wenst Chocolate Nation haar Chinese buren een gelukkig nieuwjaar met – hoe kan het ook anders – chocolade. Master Chocolatier Patrick Aubrion van Chocolate Nation heeft speciaal voor deze gelegenheid artisanale roze chocolade zwijntjes gemaakt. Want 2019 is voor de Chinezen het jaar van het zwijn. “De zwijntjes zijn gemaakt met de overheerlijke roze ruby chocolade. Deze van nature roze chocolade werd recent uitgevonden in België,” aldus Aubrion.  

Zaterdag 2 februari 2019 is Antwerpen gaststad van de Chinese parade die van de Groenplaats naar het Astridplein trekt. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel uitbundig gevierd met draken- en leeuwendansen. Om 16.00 uur worden er meer dan 1500 artiesten verwacht op het Astridplein om het Chinese Nieuwjaar in te luiden.

“De voordeur van ons chocolate belevingsmuseum zit direct naast de Chinese poort,” zegt Aubrion. “De ruby chocolade kennen veel mensen nog niet. In ons museum kunnen bezoekers deze van nature roze chocolade die recent in België werd uitgevonden proeven. Wij vinden het leuk om onze buren ook kennis te laten maken met deze gloednieuwe chocoladesoort dus besloten we ze op een orginele manier een gelukkig Chinees nieuwsjaar te wensen. Al onze Chinese buren krijgen een nieuwjaarswens in de vorm van roze chocolade zwijntjes die we zelf hebben gemaakt.”

De Chinese gemeenschap in Antwerpen is opgetogen met deze leuke attentie. “Wij appreciëren deze lekkere traktatie van Chocolate Nation enorm. Hopelijk maken ze er een jaarlijkse traditie van, want Chinezen zijn tuk op chocolade.”

2019 is volgens de Chinese kalender het jaar van het varken, ook wel het jaar van het zwijn of everzwijn genoemd. Aan iedere twaalf jaren is een teken uit het dierenruim toegekend. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen allemaal karaktereigenschappen die betrekking hebben op personen die in dat jaar geboren zijn. Mensen die zijn geboren in het jaar van het varken zijn vaak loyaal, attent en galant.

“Attent hoor je te zijn als goede buur en klopt dus ook helemaal bij het Chinese 2019,” zeggen Mickelle Haest en Jeroen Jespers, initiatiefnemers van het gloednieuwe chocolademuseum Chocolate Nation. “Geen betere manier om onze buren een Gelukkig Nieuwjaar te wensen dan hen te trakteren op heerlijke Belgische chocolade.”

De roze ruby zwijntjes werden in het chocolade-atelier van Chocolate Nation geproduceerd en verpakt. Ze zullen ook worden verkocht in de shop van Chocolate Nation. “De oplage is beperkt. Slechts 150 stuks,” waarschuwt Aubrion. “Deze soort chocolade is nog exclusief en nog niet overal verkrijgbaar.” De shop van Chocolate Nation is elke dag geopend, maar liefhebbers moeten er dus snel bij zijn.


Over Chocolate Nation
Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld is een plek vol zintuiglijke ervaringen en verhalen van Belgische chocolademerken en chocolatiers.
Chocoladetradities, geschiedenis, producten en innovaties komen allemaal aan bod in dit belevingsmuseum.

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we bezoekers mee in een chocoladereis van 60 tot 90 minuten. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de
cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade wordt gemaakt en hoe de
fluweelachtige smaak ontstaat. Onderweg ontdekken bezoekers waarom Belgische chocolade wereldberoemd is en kan er naar hartenlust geproefd worden, dat spreekt voor zich.

De laatste zone die bezoekers betreden is de zogenoemde smaakhemel, waar verschillende chocolades geproefd kunnen worden waaronder de Ruby chocolade.

www.chocolatenation.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten