Carl Voet stopt als hoofdredacteur duiding televisie van VRT-Nieuws

©VRT

Na vijf jaar heeft Carl Voet beslist om te stoppen als hoofdredacteur tv-duiding van de VRT-Nieuwsdienst. Hij kiest ervoor om de VRT verlaten. Algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman neemt voorlopig het takenpakket van Carl over. Ze gaat op zoek naar een vervanger.

Carl Voet:  “Ik bewaar alleen de mooiste herinneringen aan mijn verblijf op de Reyerslaan. De magie van de radiostudio’s aan het einde van de vorige eeuw, de grote nieuwsmomenten, mijn persoonlijke afspraak met de geschiedenis in het uiteenvallende Joegoslavië, de camaraderie met de ploegen en de monteurs, het recente megasucces van nieuwkomer Over Eten … Maar nu is het tijd voor iets nieuws.”
Liesbet Vrieleman: “Carl heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de duidingsprogramma’s van de Nieuwsdienst uit te bouwen. Ook het programma Over Eten kan Carl op zijn lijstje van succesvolle realisaties schrijven. Ik heb er alle begrip voor dat Carl op dit moment beslist om de fakkel door te geven.”

De komende weken gaat de VRT op zoek naar een sterke opvolger voor Carl. De Nieuwsdienst en de VRT willen Carl uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange journalistieke en creatieve inzet.

BIO

Carl Voet (58) heeft 28 jaar voor de nieuwsdienst van de VRT gewerkt. Hij werkte eerst 6 jaar voor de radio, waarna hij verhuisde naar de televisienieuwsdienst. In de jaren 90 bracht hij zowel voor radio als televisie verslag uit over de oorlog in Joegoslavië. Nadien werd hij eindredacteur van Het journaal, Terzake, Panorama en Volt. Sinds het najaar van 2011 was hij hoofdredacteur van alle tv-programma’s van de nieuwsdienst behalve Het journaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.