Callboys cast wint FIPA d’OR voor Beste Acteur

©VIER

Matteo Simoni, Rik Verheye, Bart Hollanders en Stef Aerts hebben samen de FIPA d’Or voor Beste Acteur in de wacht gesleept op de 30ste editie van het Festival International des Programmes Audiovisuels (FIPA, 24-29 januari) in het Franse Biarritz. Dit voor hun vertolking in de Vier-serie Callboys, een productie van FBO/Woestijnvis.

Voor Callboys werkte regisseur en scenarist Jan Eelen samen met Youri Boone het verhaal uit. Dit met de vier acteurs met wie hij al langer wilde samenwerken in het achterhoofd.

In de zevendelige serie bieden Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) een zekere en veilige oase voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met dat tikje meer. De drie bevriende gigolo’s hebben de handen in elkaar geslagen om de sector plat te spelen. Onder de naam ‘Callboys’ en met de hulp van doe-al Randy Paret (Bart Hollanders) zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen.

De vier geloven zo sterk in de kracht van hun merk dat ze besluiten om met hun bedrijfje te gaan diversifiëren en merchandising op de markt te brengen. Maar in de galop van overmoed en testosteron worden de haarscheurtjes in de groep al snel onoverbrugbare kloven.

Callboys liep het voorbije najaar succesvol op Vier. Ondertussen is ze ook verkrijgbaar op dvd.

De reeks kreeg scenariosteun via het VAF/Mediafonds van minister van Media Gatz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.