Brandweerlui Helden van Hier bergen vermiste man in haven

©medialaan

In Helden van Hier: Door het Vuur is het niet altijd rozengeur en maneschijn en niet elke interventie kent een goede afloop. Dat wordt morgen, woensdag 14 september 2016, meteen duidelijk in aflevering twee van de realityreeks als de brandweerlui een vermiste jongeman uit het water moeten halen in de haven van Gent.

Angelo en de duikers staan voor een zware klus als ze horen dat er een jongeman met zijn auto in het dok gereden is. De duikers weten dat ze te laat zijn om het leven van de man te redden, maar ze willen het lichaam zo snel mogelijk bergen zodat het rouwproces voor de familie kan beginnen.

“Je moet genieten van elk moment in je leven, elke kans grijpen, ‘seize the day’ zoals ze zeggen, want voor je het weet is het afgelopen.” Duiker Angelo 

Verder in ‘Helden van Hier: Door het Vuur’ :

Het dierenreddingsteam krijgt een moeilijke opdracht voorgeschoteld. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met z’n poot door de vloer van een paardentrailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Als de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen.

Het team moet uitrukken voor een ongeval met enkele vrachtwagens waarbij één persoon gekneld zit in de bestuurderscabine. De man moet zo snel mogelijk uit zijn benarde positie bevrijd worden. En ambulanciers Kenneth en Sven krijgen te maken met een agressieve dronken man, die hun tussenkomst allesbehalve lijkt te appreciëren …

In Helden van Hier: Door het Vuur volgt een cameraploeg tien weken lang elke interventie, training en opleiding van het hechte brandweerkorps vanop de eerste rij. En waar de cameraploeg op afstand moet blijven, nemen de kleine camera’s op het uniform van de brandweerlui het beeld over.

AFLEVERING 2 OP WOENSDAG 14 SEPTEMBER 2016 OM 21.40 BIJ VTM

De volledige afleveringen van Helden van Hier: Door het Vuur zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

vtm.be                   FacebookVTM             Twitter#heldenvanhier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.