Boxy & Boxy volgen Annemie Turtelboom

©medialaan

De afgelopen dagen vloeide er heel wat inkt over het onverwachte ontslag van minister van Financiën, Begroting en Energie Annemie Turtelboom. Nog voor zij de handdoek in de ring wierp volgden Boxy & Boxy een volledige dag in het spoor van de minister met de zwarte krullen en de rode lipstick. Naar aanleiding van de actualiteit vervroegt Vitaya de aflevering met Annemie Turtelboom naar dinsdag 3 mei 2016. De geplande uitzending met Guga Baúl schuift een weekje op.

Is zij geen minister van Financiën of Onderwijs? En ze is zeker ook Vicepresident van de Vlaanders of zoiets? Politiek zijn wij niet zo begaafd”, geven de broers grif toe. Kristof en Stefan volgen Turtelboom op wat tot voor kort een doordeweekse werkdag was. En die begon vroeg. Héél vroeg. Van aan haar woonst vertrekt het gezelschap in haar elektrische wagen met privéchauffeur richting Antwerpen. In een cafeetje zijn de Boxy’s meteen onder de indruk van de manier waarop de minister een interview aflegt voor de krant. Wanneer de fotograaf enkele foto’s wil nemen, grijpen de broers hun moment de gloire.

De opening van een energiezuinig gebouw bijwonen, de plenaire zitting voorbereiden in haar kabinet, een toespraak houden over schenkingsrecht en tussen twee vergaderingen door nog enkele boodschappen doen voor het thuisfront: naarmate de dag vordert merken Kristof en Stefan aan den lijve hoe drukbezet de minister is. Ook in de auto combineert Turtelboom moeiteloos verschillende taken. Van het opvolgen van belangrijke mails en telefoontjes tot… het bijwerken van haar lippenstift. Voor de Boxy’s hét moment suprême.

Kristof en Stefan volgen Turtelboom ook naar het Vlaams Parlement, waar ze door de lange gangen en lege vergaderzalen snuisteren. Via de tribune volgen ze de plenaire zitting mee. De komst van de flamboyante tweeling gaat alvast niet onopgemerkt voorbij. Kristof en Stefan halen in het Parlement ook de kookpotten boven. Speciaal voor Annemie – want zo mogen ze de minister intussen al noemen – bereiden ze à la minute een sappig Tortelduifje met het typische Turtelboom-rood. De heerlijke geuren doen zelfs Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten watertanden. De lange werkdag wordt afgesloten met een zoete zonde. Valt dat in de smaak bij een minister die nooit desserts eet?

AFLEVERING 3 OP DINSDAG 3 MEI 2016 OM 21.35 BIJ VITAYA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.