Bollekesfeest: 190.000 bezoekers genieten van sfeer en gezelligheid

Bollekesfeest
©Stad Antwerpen

Livemuziek, dj’s en een uitgebreid aanbod aan eten, drinken en randactiviteiten lokten dit jaar 190.000 bezoekers naar het centrum van Antwerpen voor de dertiende editie van het Bollekesfeest. Dat waren er maar iets minder dan vorig jaar, ondanks de slechte weersomstandigheden.

Het gevarieerde muzikale programma was een hit. De grote namen zoals Laura Tesoro, Jelle Cleymans en De Mens lieten de Grote Markt vlot meezingen. Maar ook de andere artiesten zoals Cookies and Cream en De Romeo’s en de muzikanten op de kleinere podia zorgden voor veel ambiance. Op zondag konden de bezoekers tot rust komen tijdens het klassieke concert en een vertelling van Bas Birker.

Duurzaamheid en cashless betalen
Voor het tweede jaar op rij zette de stad in op duurzaamheid, met het gebruik van herbruikbare bekers. Die werden via een waarborgsysteem terug naar de bars gebracht. Bezoekers hadden daarbij de keuze om hun waarborg te schenken aan het We love Marie fonds, wat in totaal zo’n 4500 euro opbracht. Verder stonden op het terrein afvalbakken voor de verschillende fracties en waren alle standhouders van eetkramen verplicht om met duurzame materialen te werken.

Verder werd opnieuw het cashless systeem gebruikt waarbij bezoekers betaalden met een herlaadbare kaart. Wie nog geld op deze kaart heeft staan, kan dat terugvragen vanaf dinsdag 20 augustus 20 uur tot en met zondag 1 september via www.bollekesfeest.be.

Eten en drinken, wandelquiz en kinderanimatie
Bezoekers konden op alle pleinen genieten van een lekker hapje. De vis- en schaaldierenmarkt op het Steenplein is ondertussen een vaste waarde en was wederom een succes. Voor de derde maal pronkten daarnaast de Antwerpse streekproducten op het Streekfoodfestival. Nieuw dit jaar waren foodtrucks op de Grote Markt en het Steenplein, die een divers aanbod aan eten hadden.

Vrijdagavond konden bezoekers voor de eerste maal deelnemen aan de Quiz on the go. Daarbij verkenden spelers in groepen de stad aan de hand van opdrachten en vragen.

Dit jaar was er geen speelfontein voor de kleinsten maar wel een heus kinderdorp. Hier stond op zaterdag en zondag een duikboot van waaruit een kapitein zeemansverhalen vertelde aan luistergrage kinderen. De boot was een voltreffer, afgaand op de enthousiaste reacties van kinderen en ouders. Ook de workshops die in het dorp werden aangeboden, waren een succes.

Cijfers

·         Er zijn 12.500 herlaadbare kaarten gebruikt voor in totaal 70.000 transacties.

·         24 bands en dj’s gaven het beste van zichzelf op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein.

·         Op het Streekfoodfestival smulden bezoekers van diverse specialiteiten van 15 verschillende standhouders. Verder stonden er op het Bollekesfeest nog 7 eetkraampjes met vis- en schaaldieren en 6 foodtrucks.

·         Het zomeraperitief met hapjes lokte ongeveer 3000 dorstigen.

·         450 nieuwsgierigen vaarden mee tijdens een van de havenrondvaarten.

·         Op vrijdag deden 20 groepen mee aan de Quiz on the go.

·         Op zondag werden er 1500 brunches verorberd.

·         Op drie dagen tijd werden er 1000 vaten Bolleke geschonken.

Video: ©ATV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.