Boekenbeurs 2019 verwelkomt Bill Bryson en introduceert familieticket

Boekenbeurs 2019
©Boekenbeurs

Met de komst van internationale topauteur Bill Bryson in de nieuwe hal 4XL en de invoering van het familieticket kondigt de Boekenbeurs twee belangrijke vernieuwingen aan voor editie 2019.

boekenbeurs 2019
©boekenbeurs

Bill Bryson (1951), Amerikaans auteur van wereldbestsellers Een kleine geschiedenis van bijna allesTerug in AmerikaEen huis vol, en De weg naar Little Dribbling, stelt op de Boekenbeurs zijn nieuwe boek Het lichaam, een reisgids (Atlas Contact via VBK België) voor. Dat doet hij op 2 november om 14 uur in hal 4XL. Die nieuwe hal is maar liefst 2500 m² groot, is apart toegankelijk en de voornaamste reden waarom de Boekenbeurs auteurs met wereldfaam kan aantrekken.

Onze missie tijdens de Boekenbeurs is bezoekers en lezers met auteurs in contact te brengen, op verschillende manieren,” zegt Vé Bobelyn, die dit jaar de Boekenbeurs leidt. “Dankzij de uitbreiding van hal 4 kunnen we nu ook grote namen als Bill Bryson aankondigen. Uiteraard zijn we daar trots op. Zijn komst bevestigt de reputatie van onze Boekenbeurs als het grootste en belangrijkste boekenevenement in de Lage Landen – en als topper op internationaal niveau. Ook andere grootschalige evenementen in de nieuwe hal zullen de Boekenbeurs meer elan geven.

Tickets voor Bill Brysons boekvoorstelling of andere evenementen in hal 4XL kunnen afzonderlijk geboekt worden. De online ticketverkoop voor het event met Bill Bryson start aanstaande woensdag 18 september om 11 uur op www.boekenbeurs.be/tickets. Het programma ziet er alvast veelbelovend uit. In zijn nieuwe boek Het lichaam, een reisgids neemt Bryson ons mee op een fascinerend avontuur. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend en vol humor: dit is Bill Bryson op zijn best. De voorstelling wordt bovendien muzikaal ondersteund. Bedoeling is fans van Bryson een aangename namiddag te bezorgen en met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

We brengen ons hele leven door in dit ene lichaam. Maar de meeste mensen hebben geen idee hoe we er van binnen uitzien. Mijn doel met dit boek is simpel: ik wil begrijpen hoe het precies zit met dat wonderlijke wezen dat we “ik” noemen.” – Bill Bryson.

Ook nieuw dit jaar: de introductie van het familieticket. “Kinderen tot twaalf jaar komen er zoals altijd gratis in, maar we merken dat ook veel tieners de beurs bezoeken. Voor gezinnen met grote kinderen kan een bezoek aan de Boekenbeurs duur uitvallen. Daar willen we dit jaar iets aan doen,” stelt Vé Bobelyn. Voor 25 euro krijgen (maximaal) twee volwassenen met (maximaal) vier kinderen toegang tot de Boekenbeurs. “De term familie mag je heel ruim interpreteren, ook grootouders zijn welkom met hun (klein)kinderen, neefjes en nichtjes…” De voornaamste reden om tieners voordeliger naar de beurs te krijgen, is het feit dat ongeveer de helft van de Vlaamse leerlingen zegt niet voor hun plezier te lezen. Uit onderzoek blijkt dat “de lage leesprestaties voor leerlingen die nooit voor hun plezier lezen, wijzen op het belang om leerlingen aan te moedigen om dagelijks te lezen, zowel binnen als buiten de schoolse context (…)“. De Boekenbeurs wil daarom voor deze doelgroep haar steentje bijdragen om het leesplezier te promoten.

Daarnaast blijven de verschillende voordeelformules behouden, met onder meer het abonnement voor de volledige duur van de Boekenbeurs, de B-dagtrip, het combiticket van De Lijn, het jongerenticket en het seniorenticket. Voor meer informatie, het volledige overzicht en de mogelijkheid om online tickets te bestellen, kan je terecht op www.boekenbeurs.be.

Het grootste boekenfestival van het land brengt opnieuw 12 dagen lang zoveel mogelijk bezoekers in contact met hun helden via voorstellingen op de verschillende auteurspodia, signeersessies en standactiviteiten. Vandaag start de online ticketverkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.