Boef herkanst op 28 april als headliner op het Replay Festival

Na zijn veelbesproken, kortstondige passage in ons land het voorbije weekend, maakt de populaire rapper Boef (‘Habiba’) op zaterdag 28 april zijn opwachting als headliner op het Herentalse Replay Festival. “Wie Boef kent, weet dat hij een perfectionist is. Hij doet alleen maar optredens in optimale omstandigheden, omdat hij vindt dat zijn fans recht hebben op een topperformance.
Zaterdagavond liet de techniek hem in de steek, waardoor hij zijn terugkeer op de Belgische podia, na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken, maar daarvoor heeft hij zich inmiddels uitvoerig geëxcuseerd, moest uitstellen. Iedereen maakt fouten, maar je moet ook de kans krijgen om ze op te lossen en die kans krijgt Boef op 28 april op het Replay Festival”, zegt festivalwoordvoerder Jelte.
Naast headliner Boef, strikte het Replay Festival ook Jebroer, MC Mota ft James Marvel, Kenn Colt, DJ Yolotanker en Lowriderz voor de mainstage (De Serre), Franky Kloeck (Ravebos), Coone en Mark with a K (Hardzone), Nora en Pure en Yves Deruyter (Clubunit) e.v.a. . Het Replay Festival opent het festivalseizoen en vindt plaats op zaterdag 28 april in het Herentalse Netepark. Snelle beslissers bestellen de laatste tickets op www.replayfestival.be/tickets
Vandaag, op zijn 25ste verjaardag, kondigt het Replay Festival de komst aan van de controversiële, maar razend populaire rapper Boef, als festival-headliner voor de komende editie van 28 april. “Boef staat al een paar jaar op ons verlanglijstje, in de eerste plaats voor zijn muzikale kwaliteiten. Hij staat bekend om zijn punchlines die elkaar in duizelingwekkend tempo opvolgen. Hij slaagt erin om mensen te laten nadenken over wat hij zegt. Hij heeft een rijke woordenschat, staat voor geloofwaardigheid en wat hij doet als artiest, doet hij met grote overtuiging. Het is fenomenaal wat hij heeft bereikt sinds de start van zijn carrière twee jaar geleden: Hij bracht twee albums uit (‘Boef’ (2016) en ‘Slaaptekort’ (2017)), scoorde 10 gouden-singles (‘Weejoow’ (Lil’ Kleine), ‘Fetty Wop’, ‘Cocaïne’), platina singles (‘Salam’ (Soufiane Eddyani), ‘Slapend rijk’ (Sevn Alias), ‘Ik ga weg’ (Ali B) en ‘Lauw’) en een dubbel platina hitsingle ‘Habiba’. Boef staat aan de absolute top en is met zijn honderdduizenden volgers op de sociale media, één van de populairste en meest invloedrijke rappers van de Lage Landen. Hij kreeg binnen de 10 weken na de release van zijn album ‘Slaaptekort’ de Multi Award voor meer dan 100 miljoen streams, een cijfer dat hij ondertussen al ruim heeft overschreden. Op basis van zijn talent en populariteit, hoort Boef thuis op ons hoofdpodium ‘De Serre’ als headliner van ons festival. We beseffen dat hij controversieel is, maar hij heeft zich in de media én met zijn recentste song ‘Antwoord’, al herhaalde malen verontschuldigd voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Daar heeft hij spijt van en wie zijn wij om hem definitief te veroordelen? Wij geven hem graag een tweede kans op ons Replay Festival, omdat we weten dat hij ons én het publiek niet zal ontgoochelen, integendeel. In de beste omstandigheden zal iedereen kunnen meegenieten van zijn doortocht. Ons festival heeft 3 volwaardige overdekte stages”, zegt festivalwoordvoerder Jelte namens de organisatie.
Het Replay Festival vindt plaats op zaterdag 28 april in het Herentalse Netepark, met o.a. Boef, Jebroer, James Marvel ft MC Mota, Kenn Colt, Yolotanker, Nina Black, TND, MISSK8, Franky Kloeck, Coone, Nora en Pure, Yves Deruyter e.v.a. Tickets en info vind je op www.replayfestival.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.