Bijna 5000 lopers en feestvierders op eerste Q-Run To You in Hasselt

©Medialaan

Q organiseerde zaterdag 11 februari 2017 – de Q-Run To You in Hasselt. De eerste editie van het nieuwe loopevent was meteen een groot succes met bijna 5000 aanwezigen. Bijna 3000 deelnemers liepen letterlijk naar elkaar toe op een magisch verlicht loopparcours van 5 kilometer door het centrum van de Limburgse hoofdstad. Hierna kwamen er nog 2000 feestvierders bij om mee te komen feesten op de Q-Run To You Party. Belgium’s Got Talent winnaar Baba Yega opende de Party met een gloednieuwe neon-act. Er waren onder andere 30.000 glowsticks, 1500 neon lights en 30 kilometer fluorescerend lint nodig om het event te verlichten.

OOK KIM & ELKE CLIJSTERS, SAM & HEIDI, ANDY PEELMAN EN ELINE DE MUNCK LIEPEN MEE

Naast de vele duo’s trokken ook heel wat bekende gezichten hun loopschoenen en neonoutfits aan. Het Qmusic-ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen gaf het goede voorbeeld. Daarnaast lieten ook Kim en Elke Clijsters, Buurtpolitie-acteur Andy Peelman, Hanna Mariën, Eline De Munck, Joke van de Velde en Julie Vermeire zich van hun sportiefste én meest kleurrijke kant zien om hun looppartner tegemoet te lopen.

HASSELT MAGISCH VERLICHT, PAT KRIMSON EN DJ WOUT OP NEON SQUARE

Voor de Q-Run To You werden heel wat Hasseltse straten, pleinen en parken omgetoverd tot kleurrijke, verlichte plaatsen vol beleving en speciale straatacts. Zo passeerden de lopers onder andere de Tunnel of Light, Beams & Trees, Wacko Wall, Crazy Color Trees en het Mystical Place. Op het Jeneverplein – het Neon Square – zorgden Pat Krimson en dj Wout voor de nodige sfeer met stevige dance beats. Tijdens de Run maakten Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe live radio van 18.00 tot 22.00 in de Ethias Arena. Qmusic-dj’s Wim Oosterlinck en Jolien Roets stelden zich strategisch op aan het Break Up Point, de plaats waar de duo’s opsplitsten. Zij draaiden er de beste break-up platen naar aanleiding van hun Anti-Romanti Top 69, die ze samen presenteren nu maandag 13 februari.

BABA YEGA OPENT Q-RUN TO YOU PARTY MET NIEUWE NEON-ACT

In de Ethias Arena kwamen alle duo’s terug samen. Samen met heel supporters en andere feestvierders barstte de Q-Run To You Party los met de invasie van Baba Yega. De buitenaardse dansgroep droeg voor de gelegenheid een neon-onesie en bracht een nieuwe dansact. Daarna kwamen de Britse dj Jonas Blue en Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Bart-Jan Depraetere een set draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.