Bijna 1,7 miljoen kijkers volgden STEM 2018 van VTM NIEUWS

Vtm Nieuws
©Medialaan

Zowel op tv als online is VTM NIEUWS flink gegroeid met zijn verslaggeving rond de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna 1,7 miljoen mensen* keken gisteren naar STEM 2018, de verkiezingsmarathon van VTM NIEUWS die om 08.00 startte en zowat de hele zondag duurde. Dat zijn maar liefst 150.000 kijkers meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2012. De piek zat om 20.00 toen in Antwerpen alles werd klaargemaakt voor de overwinningstoespraken van Bart De Wever en Wouter Van Besien.

Gemiddeld keken mensen zondag 1u11 min naar STEM 2018, een fikse groei vergeleken met 2012 toen kijkers gemiddeld 30 minuten op VTM afstemden.

Daarbovenop checkten ook nog eens 335.000 mensen de laatste livestreams via vtmnieuws.be en de VTM NIEUWS-app. De video’s van VTM NIEUWS werden ook verspreid via hln.be, en ook die site had een topdag met meer dan 2,1 miljoen bezoekers. Voor hln.be was dit de beste zondag van het jaar. De HLN-app tekende meer dan een half miljoen kijkers op. De video’s van VTM NIEUWS die via Facebook zijn verspreid, hadden 871.000 views.

“We hebben meer kijkers, en ze hebben langer gekeken. VTM NIEUWS is gegroeid. We hebben zwaar ingezet op onze grootste live-operatie ooit. Onze aanpak om overal in Vlaanderen live te zijn waar het nieuws te rapen was, heeft duidelijk vruchten afgeworpen.” – Nicholas Lataire en An Goovaerts – hoofdredacteurs VTM NIEUWS.

* mensen die minstens 10 minuten aaneensluitend keken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.