Bevrijdingsdagen voor 75 jaar Bevrijding trekken 160 000 bezoekers

Antwerpen
©Stad Antwerpen

De Bevrijdingsdagen in Antwerpen hadden dit jaar een uitgebreid programma, naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding. Alle activiteiten lokten het afgelopen weekend maar liefst 160 000 bezoekers naar de stad.

Het publiek vergaapte zich aan een honderdtal historische voertuigen, een twintigtal vliegtuigen en vijftien schepen in de parade op en boven de Schelde. Ook het Bevrijdingsdorp aan de Scheldekaaien was een schot in de roos, en het beleefparcours dompelde de bezoekers volledig onder in de tijd van toen.

De Grote Markt trok op zaterdag heel wat volk voor het audiovisueel spektakel dat de Tweede Wereldoorlog helemaal terug tot leven bracht. Op de Groenplaats lokte het extra feestelijke Bal van de Bevrijding op zaterdagavond veel danslustigen.

In het FelixArchief mocht de tijdelijke expo ‘Vreugde en verdriet’ al meteen heel wat nieuwsgierigen verwelkomen, net als de bunker in het Stadspark die uitzonderlijk geopend was. Op de luchthaven in Deurne genoten vliegtuigliefhebbers van de static shows en de air show.

Video’s: ©ATV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.