Beverly Hills 90210-acteur Luke Perry (52) overleden

Luke Perry

Beverly Hills 90210-acteur Luke Perry is overleden op 52-jarige leeftijd, meldt TMZ. Perry belandde woensdag in het ziekenhuis nadat hij thuis een beroerte kreeg. De acteur zou vanochtend zijn overleden in St. Joseph’s Hospital in Burbank.

Na zijn beroerte afgelopen woensdag lieten zijn woordvoerders weten dat Perry in een kunstmatige coma gehouden werd, om zo zijn hersenen de kans te geven te herstellen.

Perry werd in de jaren negentig bekend door zijn rol in de serie Beverly Hills 90210. Hij speelde daarin tien seizoenen lang de rol van Dylan.

Vorige week werd bekend dat er een televisiespecial met de oorspronkelijke cast wordt gemaakt, die komende zomer uitgezonden wordt op de Amerikaanse zender Fox. Perry was hier niet in te zien, omdat zijn agenda al bezet was.

Naast Beverly Hills 90210 was de acteur ook te zien in de series Another WorldOzJeremiahWindfallJohn from Cincinnati en Body of Proof.

Daarnaast leende de acteur zijn stem aan diverse animatiefilms zoals Biker Mice from MarsMortal Kombat: Defenders of the RealmThe Legend of Calamity JaneThe Incredible HulkPepper Ann en Pound Puppies.

Bezig met opnames van Riverdale

Perry was ten tijde van zijn beroerte bezig met de opnames van nieuwe afleveringen van de Netflix-serie Riverdale, waarin hij de vader van hoofdpersonage Archie speelt.

De acteur had tevens een rol in de nieuwe Quentin Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood.

Uit een eerder huwelijk met Rachel Sharp laat Perry twee kinderen achter.