Belle Perez neemt Jennifer Ewbank op haar nieuwe theatertournee.

©Tamara Pluij
2016 was voor de Spaans-Belgische Belle Perez een absoluut ‘annus magnificus’. Het was een jaar vol persoonlijke hoogtepunten, waaronder haar huwelijk en de geboorte van haar eerste kindje. Op hetzelfde elan gaat Belle in 2017 verder. Een eerste climax wordt haar nieuwe theatertournee Aqua y Fuego (Water en vuur), waarmee ze vanaf komende zaterdag Vlaanderen en Nederland doorkruist. Belle laat zich op het podium omringen door haar muzikanten én singer-songwriter Jennifer Ewbank, die meegaat als gastartieste. De zus van Borsato-componist John is inmiddels een goede vriendin geworden. Haar aanwezigheid zorgt voor extra ‘vuur’ in de voorstelling.
“Succesvolle try-out. Dit wordt genieten”
Persoonlijke mijlpalen

Wat een jaar was 2016 voor Belle Perez. Ze blies veertig kaarsjes uit, ze ga haar ja-woord aan haar grote liefde Wouter, en haar zoontje Ellia zag het levenslicht. Drie mijlpalen in haar privéleven, die zorgden voor tonnen inspiratie. Dat Belle na een korte rustperiode opnieuw veel goesting heeft om muziek te maken, bewees ze gisterenavond in Brecht. In aanwezigheid van een select gezelschap, gaf Belle een voorsmaakje van haar nieuwe theatertournee Agua y Fuego, die aanstaande zaterdag van start gaat in De Hofnar, Valkenswaard. Met een brede glimlach en met veel glans, gaf Belle meer dan twee uur het beste van zichzelf. “Het was voor mij best wel een emotionele avond. Voor het eerst terug op het podium, een paar weken na de geboorte van ons zoontje. Gelukkig valt alles keurig in z’n plooi. Als we zaterdagavond starten met deze theatertournee, dan staat er een verrassende Belle Perez op het podium. Ik ben vorig jaar veertig geworden. Ik ben op een punt gekomen in mijn carrière dat ik al mijn ervaring kan combineren met de zaken die ik privé heb meegemaakt. Die rijkdom zorgt ervoor dat ik als mens ben geëvolueerd. Die openheid komt aan bod in mijn nieuw tournee. Ik vertel de achtergrond en de verhalen bij mijn liedjes. Dat lijkt evident, maar dat is het niet.

Water en vuur

Agua y Fuego is het evenwichtige resultaat van een persoonlijke en artistieke zoektocht. De theatertour wordt intiem en verrassend, en geeft de fans inkijk in het persoonlijke leven van Belle. “Ik ga altijd af op mijn gevoel en kies steevast voor nummers die mij op het lijf geschreven zijn”, vertelt Belle. “De liefde staat centraal, net zoals mijn Spaanse roots.” Agua y fuego mixt ritmische latin tracks en eigentijdse versies van klassiekers, een mooi evenwicht tussen Spaans temperament en latin klassiekers, krachtig versus kwetsbaar. Dat contrast vind je ook op Belle haar gelijknamige album.

Jennifer Ewbank

Gastartieste en singer-songwriter Jennifer Ewbank, zorgt alvast voor een extra portie muzikaal vuurwerk. Eind vorig jaar werden de vriendschapsbanden tussen beiden backstage terug aangehaald, toen ze te gast waren op De Romeo’s hun Zingpaleis-feestje. “We kennen elkaar al langer en voelen elkaar goed aan. De klik was er direct zeg maar en de voorbije maanden is er een hechte vriendschap ontstaan met Belle. Ik heb niet hoeven na te denken toen ze mij vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan op theatertournee. In ’t begin van de voorstelling begeleid ik Belle op piano. Later zing ik mijn actuele single ‘Vuur’ en uiteraard doen we ook een duet. Voor mij is dat laatste een primeur, want het is de eerste keer dat ik zoiets doe in het Nederlands, Spaans en Engels. Ik ben uiteraard erg benieuwd naar wat de Vlamingen en Nederlanders ervan gaan vinden.

Het enthousiasme en de waardering vinden we ook terug bij Belle. “Jennifer ontroerd mij als ze op het podium staat. Haar liedjes komen bij mij binnen. Je voelt dat wat ze doet recht uit het hart is. De liedjes die ze schrijft, maar ook als ze mij begeleidt. Ik vind het fijn dat meegaat op tournee. Net als ik, is zij ook mama, dat schept een band en dat maakt het voor mij ook makkelijker wanneer ik ons zoontje moet missen. Ik weet nu al dat dit mijn mooiste en meest emotionele theatertournee ooit wordt.

Met de theatertournee Agua y Fuego, staan Belle Perez en Jennifer Ewbank acht keer in het theater. Voor de première van zaterdag 4 februari (Valkenswaard) en de voorstelling van zaterdag 18 februari (Vilvoorde) zijn nu de allerlaatste tickets beschikbaar.

Tickets en info, www.belleperez.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.