Beleef het hele Songfestival-avontuur van Sennek bij Eén en VRT

©VRT

Het is bijna zo ver, zaterdag trekt Sennek naar Portugal om er de kleuren van ons land te verdedigen op het Eurovisie Songfestival. Bij Eén zijn we er helemaal klaar voor om alles te volgen en Sennek haar avontuur mee te beleven. Peter Van de Veire reist haar volgende week achterna om commentaar te geven bij de drie live-shows die op één worden uitgezonden. Je kan zijn avonturen ter plaatse volgen via de online kanalen van Eén. Radio 2 en MNM dragen bovendien hun steentje bij. Bij deze een handig overzicht:

Eén

  • Van Gils & gasten: Uitzwaaimoment Sennek – donderdag 26 april

Lieven Van Gils en Peter Van de Veire wuiven Sennek samen met een aantal verrassende gasten uit. Rond de tafel wordt de concurrentie gewikt en gewogen.

  • Van Gils & het Songfestival: halve finale 1 – dinsdag 8 mei

De dag van Senneks halve finale blikt Lieven om 20u35 al vooruit en verzamelt zich een bont legertje van supporters zich rond de tafel van Lieven: Tom Helsen (die eerder met haar samenwerkte en een goede vriend is) Axelle Red (Songfestival-fan sinds de deelname van ABBA, ze brengt daarom een eigenzinnige cover van Waterloo) Blanche (de deelneemster voor België vorig jaar en toen straf vierde) en Neveneffecten Jelle De Beule en Koen De Poorter (al even verstokte Songfestival-fans die de optredens via Twitter van commentaar voorzien) en Lieven voorziet ook een opmerkelijke helderziende, in navolging van de Waalse haan vorig jaar nu een Vlaamse reus, om de kansen van Sennek in te schatten. Na de uitzending van de halve finale wordt er uiteraard nog nagepraat in de studio.

  • Van Gils & het Songfestival: halve finale 2 – donderdag 10 mei

De tweede halve finale laten we ook niet ongemerkt voorbij gaan. Lieven verwelkomt Lordi (in 2006 winnaar voor Finland met ‘Hard Rock Halleluja’), Alex Agnew (naast liefhebber van scherpe opmerkingen ook van het betere gitaarwerk) en Sandra Kim (voorlopig nog steeds de enige Belgische winnares van het Festival, ze brengt voor de gelegenheid een eigen versie van Songfestivalklassieker ‘Non Ho L’Età’  van Gigliola Cinquetti).

  • Van Gils & het Songfestival: finale – zaterdag 12 mei

De avond van de grote finale waarvan we hopen dat Sennek mee voor de overwinning zal strijden. Lieven ontvangt dan Wim De Vilder (van jongsaf Songfestival-fan al was die liefde bijna bekoeld toen Barbara Dex in 1993 volgens hem te weinig punten kreeg voor ‘Iemand als jij’), Danira Boukhriss (heeft die avond de eer om de Belgische punten mee te delen), Alex Callier (die met Sennek mee haar nummer ‘A matter of time’ schreef) en Louis Tobback(burgervader van Leuven, en dus van Sennek, die hoopt dat een overwinning zijn stad definitief op de wereldkaart zal zetten).

 

Nu al is Danira Boukhriss Terkessidis op zoek naar een achtergrond bij de puntentelling. En die kan van het publiek komen: je beelden kan je nu al insturen via een.be/songfestivalwedstrijd.

Online kan je het hele avontuur van Sennek van begin tot einde volgen. Van het vertrek, de eerste repetities en de onthulling van de jurk tot de spannende halve finale en de puntentelling op 12 mei: bij Eén hoef je niets te missen. We gaan live in de commentatorcabine bij Peter, we vergezellen Sennek naar onder meer de Belgische ambassade en tijdens de uitzendingen kan je ook zelf je scores bijhouden op een.be.

Alles is te volgen via een.be/songfestivalfacebook.com/eeninstagram.com/eenbe en twitter.com/een

De tv-avond loopt op Songfestivalavonden als volgt:

  • 20u35 Van Gils en het Songfestival
  • 21u00 Eurovisie Songfestival
  • Aansluitend: Van Gils en het Songfestival

 

Radio 2

Vanessa Vanhove en Caren Meynen voorzien op dinsdag 8 mei vanaf 21 uur een speciaal programma De volgelingen van het Songfestival bij de halve finale waar Sennek haar kans waagt. Ze hebben enkele bekende Songfestivalliefhebbers te gast. Hetzelfde doen ze op zaterdag 12 mei als Sennek hier naar doorstoot.

 

MNM

Met commentator en MNM-dj Peter Van de Veire heeft MNM de ideale vliegende reporter in Lissabon om ook niks te missen van het Songfestival. De luisteraars kunnen al sinds begin deze week de deelnemende nummers horen en beoordelen waardoor ze bij MNM al kunnen inschatten wie de kanshebbers en wie de buitenbeentjes zijn. Op vrijdag 27 april wuiven Peter en Julie Van den Steen Sennek in de Ochtendshow uit.

Vanaf maandag 7 mei neemt Julie de presentatie van de Ochtendshow voor haar rekening, elke dag in het gezelschap van een Bekende Vlaming; Vanuit Portugal zal Peter elke ochtend als Radio Lissabon meermaals de laatste nieuwtjes brengen, peilen naar het stressniveau in de coulissen en uiteraard Sennek geen seconde uit het oog verliezen. Online zal er ook niets te missen zijn want die week vlogt Peter ook vanuit Lissabon.

Dinsdag 8 mei, de dag van Senneks halve finale, bouwt Tom De Cock al vanaf de namiddag de spanning op in Planeet De Cock. Hetzelfde doet hij op de dag van de grote finale, zaterdag 12 mei, en de zondag erna blikt hij tussen 7 en 10 uur in MNM Rewind terug op, wie weet, een overwinning van Sennek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.