BEKIJK DE EERSTE BEELDEN VAN DE NIEUWE VLAAMSE CANVAS-REEKS ‘ALBATROS’

Albatros
©Telenet / VRT

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp ‘Albatros’ in de Ardennen. De 8-delige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (‘Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. ‘Albatros’ werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede (‘Bevergem’) en is vanaf 1 juli in preview te volgen op Play en Play More van Telenet en begin volgend jaar op Canvas. Hieronder kan je alvast een eerste smaakmaker bekijken.

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp ‘Albatros’ niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met  Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (‘Radio Gaga’), Ruth Beeckmans (‘Studio Tarara’), Benny Claessens (‘Undercover’), François Neycken (‘Ennemie Public’), Hilde Destoop (‘Steve+Sky’), Isabelle Van Hecke (‘Bevergem’), Marjan De Schutter (‘Professor T’), Thierry Janssen (‘La Trêve’), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (‘Eigen Kweek’), Janne Desmet (‘Studio Tarara’) en Joris Hessels (‘Radio Gaga’).

Het scenario van ‘Albatros’ werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn.

Bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop:  “We wilden een reeks maken rond en met “dikke mensen” en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen.”

“Na de één-reeks ‘Grenslanders’ kan Telenet opnieuw rekenen op een constructieve samenwerking met VRT. Nu rond de Canvas-reeks ‘Albatros’. Productiehuis De Wereldvrede weet, samen met VRT, een gevoelige thematiek op kwalitatieve manier vast te leggen. ‘Albatros’, als must-see reeks, staat dan ook perfect tussen andere (onder meer HBO) series in Play en Play More.” zegt content en acquisitie manager Siegfried Moens van Telenet.

Netmanager Olivier Goris: “Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. ‘Albatros’ brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek.”

‘Albatros’ is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.

De reeks is vanaf 1 juli volledig beschikbaar op Play en Play More van Telenet en zal in het voorjaar van 2021 op Canvas uitgezonden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.