Axel Daeseleire en Michiel Devlieger in de jury van de Aspe Award 2017!

In het voorjaar van 2015 kondigden Pieter Aspe en Aspe NV de eerste editie van de Aspe Award aan: een kortverhalenwedstrijd voor ongepublicieerd krimitalent. De oogst van de eerste editie loste meteen alle verwachtingen in: Koen Strobbe publiceerde als een van de eindlaureaten in het voorjaar van 2016 zijn debuut Kruis en munt, dat lovend werd onthaald en intussen ook bekroond met de Fred Braeckman Debuutprijs. Dit voorjaar resulteerde hun kennismaking in een niet onopgemekte samenwerking: Blankenberge blues, een boek waarvan de filmrechten al werden verkocht nog voor dat het boek was verschenen. Als kers op de taart kwam het boek vanuit het niets binnen op de eerste plaats in de boeken top 10.

‘Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?’

De formule van de Apse Award is nog steeds ongewijzigd: 1.700 woorden (exact het aantal woorden dat Pieter Aspe neerpent per dag), enkel de eerste zin staat vast. Voor deze derde editie is de eerste zin ‘Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?’ , de eerste zin van De butlerknop, de 40ste thriller rond commissaris Van In die verschijnt in september 2017.

Jury

Naar goede gewoonte omringt Pieter Aspe zich met een jury die niet alleen weet uit welke componenten een goed misdaadverhaal bestaat, maar ook vanuit de eigen achtergrond de inzendingen met een frisse blik kan beoordelen. Voor deze editie tekenen alvast Axel Daeseleire en Michiel Devlieger present. De awards zullen worden uitgereikt tijdens een gala-avond eind september, waar ook de 40ste Van In feestelijk zal worden voorgesteld. In de prijzenpot: € 1.500 voor de eerste laureaat, de backlist van Pieter Aspe voor de tweede laureaat en een jaar lang gratis Omer voor de derde laureaat. Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs zal worden uitgereikt. Alle winnende kortverhalen worden gepubliceerd in een boekje dat dit najaar via de retail- en horecapartners van Omer zal worden verdeeld.

Praktisch

  • Inzendingen verlopen via www.wpg.be/aspeaward
  • Deadline: 1 augustus 2017
  • Bekendmaking shortlist: 21 augustus 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.