Antwerpse Matterhorn Gin is de beste ter wereld

De afgelopen dagen mochten we al heel even proeven van de lente, maar voor de komende tijd zien de weersvoorspellingen er niet al te best uit. Gelukkig zorgt de Matterhorn voor het mooie weer. Bye, bye winterdip en hello spring! Het Antwerpse restaurant hield een grote lenteschoonmaak. De schapenvachtjes werden opgeborgen, het haardvuur werd gedoofd én de menukaart kreeg een opfrissing. Het is tijd om je dagelijkse cappuccino in te ruilen voor een iced coffee. Of wat dacht je van een glaasje van de beste gin ter van de wereld? Want de Matterhorn Gin kreeg de hoogste onderscheiding op de prestigieuze San Francisco World Spirits Competition.

In de winter was het al heerlijk vertoeven in de Matterhorn: met de grote open haard, de eigentijdse elandgeweien aan de muur en de schapenvachtjes op de stoelen, heeft het interieur wat weg van een moderne skichalet. Maar ook tijdens de lente en zomermaanden kan je genieten van de verkwikkende Alpenlucht in het café-restaurant van de familie Dheedene op de hoek van de Huidevettersstraat en de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen.

Lichte lunch op een bedje van vette beats
De Matterhorn straalt dan wel de warmte uit van een Alpenchalet, de bar is vooral heel erg cool. Sinds de heropening in 2015 groeide de restobar uit tot dé hotspot in de Antwerpse modewijk. Je kan er genieten van een gezond ontbijt, lichte lunch of lekker diner. En sinds kort ook: vette beats. Elke zaterdag staat er een dj achter de bar. Dj Umberto, dj Dave Canto, Dj Mr ES en Dj CAPTIVE wonnen een wedstrijd en mogen elke zaterdag een set draaien in de Matterhorn. Op het menu: house, urban en tech.

Healty boosts
De gezonde quinoa granola en verse smoothies stonden al op de kaart. Maar binnenkort start je de dag met een mocktail, een cocktail zonder alcohol maar wel boordevol vers fruit. Zo kan je al van ’s ochtends vroeg aan de Virgin Mojito, Sunrise, Strawberry Mock-quiri en de Cranberry Cooler zitten, zonder je schuldig te voelen. Nog een Strawberry Mock-quiri iemand?

Ontbijten bij de Mattherhorn kan tot 12u. ’s middags geniet je van een lichte lunch met collega’s en van maandag tot woensdag kan je er ook dineren tot 20 uur. Van donderdag tot zaterdag is de Matterhorn open tot 21 uur. Maar het is er vooral zálig aperitieven na het shoppen of na een drukke werkdag. Wat dacht je van de nieuwe Matterhornpizza? Op je bord: een verse pizza met spicy gehakt, peperoni, basilicum en oregano on top. Niet zo detox, wel mega-lekker. De perfecte hap om te delen met je vrienden of gewoon zelf te verorberen. En voor wie in het midden van een Netflixserie zit en geen zin heeft om op restaurant te gaan: je kan de pizza’s ook gewoon afhalen.

Matterhorn gin = beste gin van de wereld
De Matterhorn zet het nieuwe seizoen in met nóg meer goed nieuws. Op de San Francisco World Spirits Competition won de gin de hoogste onderscheiding: dubbel goud. Negendertig experten beoordeelden meer dan 1700 sterkedranken tijdens de jaarlijkse ‘San Francisco World Spirits Competition’. Deze internationale wedstrijd staat bekend als de meest gerespecteerde internationale drankencompetitie ter wereld.

Matterhorn gin 2.0
Of de overwinning ligt aan de aardse smaken of het vleugje dennenbloesems en naaldbomenhars, weten we niet. Wat we wél weten, is dat de gin een zomerse versie krijgt. Want Matterhorn Café en The Booze Store brengen een tweede gin uit op basis van jeneverbes. Die wordt voorgesteld op 6 mei op ECCENTRIC in Knokke-Heist. Eén slokje en je waant je meteen bovenop de Matterhornberg. Verwacht je aan een frisse dosis Alpenlucht in je longen.

Hou de website en de Facebookpagina van de Matterhorn in de gaten voor nieuwtjes en evenementen. Want er staan tal van leuke dingen op de planning!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.