Home NIEUWS TMM NIEUWS Antwerpen: Tweede reeks gecontroleerde explosies onder Antwerp Tower op maandag 5 maart

Antwerpen: Tweede reeks gecontroleerde explosies onder Antwerp Tower op maandag 5 maart

Op maandag 5 maart rond 10.30 uur zal de aannemer van de Antwerp Tower voor de tweede keer ondergronds springladingen laten ontploffen om de vloerplaat open te breken. Er is geen gevaar voor de omgeving, maar passanten of omwonenden kunnen mogelijk geluid en trillingen waarnemen.

De Antwerp Tower in de Van Ertbornstraat is momenteel een werf. De toren wordt verbouwd tot een modern gebouw voor kantoren, appartementen en winkels. De ruwbouwwerken daarvoor zijn volop bezig.

Stuk nieuwe fundering nodig

Een onderdeel van die werken is het openbreken van de vloerplaat op verdieping -4. De Antwerp Tower krijgt er namelijk verdiepingen bij, waarvoor de fundering moet versterkt worden. Om die versterking aan te brengen moet de huidige fundering deels worden opgebroken. Gecontroleerde explosies zijn daarvoor de beste methode en veroorzaken ook de minste overlast.

Eind januari voerde de aannemer al een proefexplosie uit en op woensdag 28 februari een eerste reeks afbraakexplosies. Nu maandag 5 maart volgt een tweede reeks.

Planning explosies

De ontploffingen staat gepland op maandag 5 maart rond 10.30 uur (enige vertraging is mogelijk) en duren, met tussenpozen, enkele minuten. Passanten en omwonenden kunnen mogelijk de knallen horen en trillingen voelen. Even voordien en nadien zal een waarschuwingssignaal klinken dat ook in de straten rondom hoorbaar zal zijn.

Geen gevaar voor omgeving

De explosies gebeuren centraal op de werf, onder het gebouw. Ze zijn dus niet zichtbaar van buitenaf. De aannemer volgt de geijkte procedures zodat alles in veilige omstandigheden en met zo weinig mogelijk hinder voor omwonenden en passanten gebeurt. Er is dus geen gevaar voor de buurt. Er worden ook geen straten in de omgeving afgesloten.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten