Antwerpen: Toeristisch topweekend in Antwerpen met winkelzondag, feestmarkt, oldtimers, kunst en design

©Stad Antwerpen

De stad verwelkomt dit weekend heel wat extra bezoekers voor de winkelzondag en tal van evenementen. Het is de ideale gelegenheid om een weekend in Antwerpen te verblijven, daar zorgen de hotels voor met een speciale actie. Dankzij www.slimnaarantwerpen.be vinden alle bezoekers de juiste weg naar en in Antwerpen.

Op zondag 1 mei zijn heel wat winkels in de Antwerpse binnenstad open. Shoppers genieten daarbij van ‘de langste openluchtcatwalk van de Benelux’ op de Meir. Op een 1,5 kilometer lange rode loper tonen gewone Antwerpenaars dat ook zij modellen zijn. Daarnaast brengen tal van evenementen in de stad dit weekend extra sfeer. De publiekstrekkers zijn Fiesta Europa en het Classic Car Event (beide op het Zuid), de opening van A-Tower (de grootste pop-up van Vlaanderen, aan de De Keyserlei) en het kunst- en designevenement De Invasie op het Eilandje. Ook toeristische attracties zoals ZOO Antwerpen zijn een heel weekend open.

Wie een overnachting boekt in Antwerpen krijgt bovendien een op-en-top Antwerpse traktatie in de hotels: een Bolleke De Koninck.

Gratis wifi

“De gratis wifi in de stad laat de bezoekers toe hun favoriete momenten meteen online te delen met hun vrienden en extra info op te zoeken”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Iedereen kan surfen via de gratis wifi op de drukst bezochte plaatsen in Antwerpen, onder meer op de centrale winkelas die loopt over de De Keyserlei, de Leysstraat en de Meir tot aan de Boerentoren.” Ook op het Koningin Astridplein, de Wapper, het Theaterplein, de Groenplaats, de Grote Markt, de Oude Koornmarkt, de Suikerrui en op het Steenplein is er gratis wifi. Een overzicht van alle locaties staat op www.visitantwerpen.be/detail/wifi.

Winkelhart blijft bereikbaar op een slimme manier

Koen Kennis, schepen voor middenstand en mobiliteit: “Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad gebruiken. De park-and-rides en parkings sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie met de wagen komt, volgt best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings in het centrum van de stad.” Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.

Een overzicht van alle park-and-rides staat hier: www.slimnaarantwerpen.be/nl/naardestad/auto/p-r

Een overzicht van alle publieke parkings staat hier: www.slimnaarantwerpen.be/nl/naardestad/auto/parkings

Ook de parkings in de stationsomgevingen bieden een goede bereikbaarheid:

·         parking station Antwerpen-Berchem

o   aansluiting met tram 4 (Groenplaats), 9 (Meir en Groenplaats) en 11 (Melkmarkt)

·         de twee parkings aan station Antwerpen-Centraal (aan het Kievitplein)

o   aansluiting met premetrolijnen. In premetrostation Diamant kunnen bezoekers met tram 9 en 15 naar de Meir en de Groenplaats, in premetrostation Astrid met tram 3 en 5.

Verder kunnen bezoekers ook parkeren aan de rand van de kernstad op de parking aan de Desguinlei en met tram 4 of 24 naar het centrum rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here