Antwerpen: Startschot van AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2019: 40.000 lopers verwacht

AG Antwerp 10 Miles
©Stad Antwerpen

Donderdag werd in Antwerpen de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld. Het grootste loopfeest van het land vindt volgend jaar plaats op zondag 28 april. Golazo en Sporting A willen iedereen aan het bewegen krijgen. Er worden opnieuw 40.000 lopers verwacht. Ook dit jaar is er de kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel, namelijk Stop Darmkanker. Nieuw zijn de 10 officiële voorbereidingsruns. Verder komt er dit jaar een extra bevoorrading voor de deelnemers aan de 10 Miles. Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf nu.

Het programma van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2019 blijft identiek aan dat van de voorbije editie. De eerste wedstrijd van de dag is naar goede gewoonte de AG Antwerp Marathon, met start om 9 uur op Linkeroever en finish op de Grote Markt. Inschrijven voor de Antwerp Marathon is al mogelijk sinds 20 september en het event is opnieuw op weg richting de 3000 deelnemers. Het is de laatste keer dat de marathon in het voorjaar zal plaatsvinden. “Vanaf 2020 verhuist de Antwerp Marathon naar het najaar én een nieuwe locatie. Heel wat deelnemers grijpen de kans om voor de laatste keer te lopen op dit traditionele parcous”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Om 11 uur zetten de allerkleinsten hun beste beentje voor tijdens de Alpro Kids Run. Om 12 uur is er vervolgens de AG Antwerp Short Run 5 km. De populairste afstand, de AG Antwerp 10 Miles, zal in 3 waves van start gaan om 14.30, 15 en 15.30 uur. De Kennedytunnel en de Waaslandtunnel zijn de blikvangers op het parcours.

“De Antwerp 10 Miles & Marathon is er voor iedereen en we willen deze dan ook openstellen naar een zo breed mogelijk publiek”, stelt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “We bouwen verder op het inclusieve verhaal van vorige editie. We zullen dit jaar ook opnieuw de mogelijkheid bieden aan Antwerpenaars met een A-kaart om aan een kansentarief deel te nemen aan dit grootste loopevenement van Vlaanderen.”

Inschrijven voor de AG Antwerp 10 Miles, de AG Antwerp Short Run en de Alpro Kids Run kan vanaf nu via  www.agantwerp10miles.be.

Nieuw: officiële trainingsruns & vierde bevoorrading op de AG Antwerp 10 Miles

De organisatie zet samen met partners Sportoase en Runners’ Lab in op 10 officiële voorbereidingsruns in en rond Antwerpen. Deze geven deelnemers de kans om zich, samen met de persoonlijke Energy Lab trainingsschema’s, op een verantwoorde manier voor te bereiden en goed getraind aan de start te staan op 28 april.

Verder komt er dit jaar een extra bevoorrading voor de deelnemers aan de AG Antwerp 10 Miles. Naast de 3 reeds bestaande bevoorradingsposten en de eindbevoorrading wordt er in 2019 een volwaardige vierde post toegevoegd na ongeveer 2,5 km.

T-shirt ten voordele van Stop Darmkanker

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar Stop Darmkanker, een vzw die zich focust op de preventie van darmkanker en zich inzet voor het vroegtijdig opsporen ervan.

Meer info en inschrijvingen via www.agantwerp10miles.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.