Antwerpen: ‘Sinksenfoor 2016’ met extra evenementen

Van zaterdag 14 mei tot en met zondag 19 juni komt de Sinksenfoor naar Spoor Oost. Iedereen kan er genieten van de unieke kermissfeer met meer dan 150 attracties. Nieuw tijdens deze editie is de evenementenzone, met optredens en het EK voetbal op groot scherm. Ook is er een spectaculaire nieuwe attractie.

Foto’s Opbouw Sinksenfoor 2016

De site Spoor Oost aan de Noordersingel in Borgerhout is helemaal klaar om de Sinksenfoor te verwelkomen. Het terrein is inmiddels volledig afgewerkt zodat de bezoekers in alle comfort naar de foor kunnen komen. Naast de bekende attracties is er ook de spectaculaire nieuwkomer ‘The Tower’, met zitbankjes die langzaam stijgen naar de top van 90 meter hoog. Eenmaal boven hebben durfals  een prachtig zicht op Antwerpen. Met een topsnelheid van 140 kilometer per uur vallen ze vervolgens naar beneden.

Evenementen

Ook nieuw dit jaar is de evenementenzone, met animatie en heel wat optredens voor jong en oud. Alle wedstrijden van hét voetbalfeest van deze zomer, het EK, zijn er ook live te volgen op groot scherm.

De woensdagen zijn telkens themadagen voor de kinderen. Die dagen beloven heel wat ambiance, met de Piepkes, Nomobs, Lil’ Kleine en Ronnie Flex op 18 mei, Ian Thomas op 25 mei, de Ketnetband op 1 juni en Mega Mindy op 8 juni.

Op donderdagavonden zijn er de optredens voor jong en oud. Grote namen zijn Regi op donderdag 26 mei en de Romeo’s op donderdag 2 juni.

Praktisch

Er zijn twee ingangen: Noord en Zuid. Noord is de hoofdingang, ingang Zuid is eerder bedoeld voor de buurtbewoners.

Op het terrein zelf staan zeven opvallende trefpuntpalen (met daarop een grote appel, een ijsje, een tulp,…) waardoor bezoekers elkaar heel gemakkelijk terugvinden.

Openingsuren:

• maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15 uur

• woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur

• van zondag tot en met donderdag tot 00 uur

• op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag tot 1 uur

Bereikbaarheidsinformatie

Het openbaar vervoer en de fiets zijn de beste vervoersmiddelen om naar de Sinksenfoor te komen. Meerdere tramlijnen stoppen vlakbij de Sinksenfoor. Aan de ingangen zijn grote fietsparkings voorzien en in de buurt zijn er twee Velo-stations.

Op www.antwerpen.be/sinksenfoor en www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle info om hun reisweg te plannen en krijgen ze parkeerinformatie.

Automobilisten moeten rekening houden met hinder door wegenwerken aan de Noordersingel en de Buurtspoorweglei. Daar geldt een parkeerverbod en zijn er minder rijstroken. Wie met de wagen komt, kan die best parkeren op een van de park-and-ride-terreinen aan de rand van de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer. Er zullen in de buurt van de foor ook wegwijzers hangen naar de ruime parking Slachthuis, die tijdens de Sinksenfoor elke dag open is en op wandelafstand ligt.

Om het parkeren daar te ontraden wordt in de woonwijken rond Spoor Oost tussen de Slachthuislaan, Park Spoor Noord en de Pothoekstraat het betalend parkeren uitgebreid tot 22 uur, óók op zondagen en feestdagen.

Toezichters voeren controles uit

Er gelden op de Sinksenfoor strenge geluidsnormen en er is permanent toezicht.

Toezichters ter plaatse voeren controles uit op het vlak van brandveiligheid, geluid, licht en overlast. Vanaf 22 uur wordt het geluidsniveau beperkt tot een maximum van 80 dB(A), vanaf 23.30 uur tot 75 dB(A). De geluidsmetingen worden regelmatig uitgevoerd en een halfuur voor sluitingstijd gaat het geluid uit. Dit jaar zijn er geen uitzonderingen om de foor later open te houden.

Elke dag tot na sluitingstijd zullen toezichters en politie in uniform en in burger aanwezig zijn op het terrein en in de omgeving. Zij kijken nauwlettend toe op onveilige verkeerssituaties, vechtpartijen, openbare dronkenschap en wildplassen.

Meer info

Op www.antwerpen.be/sinksenfoor is meer informatie terug te vinden: alle bereikbaarheidsinformatie, de evenementenagenda en een overzichtsplan van de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.