Antwerpen plaatst als eerste in Vlaanderen wachttijdindicatie voor fietsers

©stad antwerpen

Aan de rode lichten op het kruispunt van de Pelikaanstraat met de Lange Kievitstraat en de Simonsstraat, plaatste de stad Antwerpen vandaag als eerste in Vlaanderen wachttijdindicatie voor fietsers. De lichten op ooghoogte zijn niet alleen beter zichtbaar voor fietsers, de aftellichtjes zorgen ook voor minder roodlichtnegatie.

De voetgangerslichten met aftellichtjes zijn al langer bekend bij de Antwerpenaars. Op verschillende kruispunten in de stad geven die nu al aan hoelang voetgangers nog moeten wachten voor het groen wordt. In de Pelikaanstraat wordt dit systeem nu ook toegepast op verkeerslichten voor fietsers. Het kruispunt op de fiets-o-strade wordt zo een pak comfortabeler en veiliger voor fietsers.

De aftellichtjes voor fietsers herhalen het grote verkeerslicht op ooghoogte voor fietsers. Een extra lichtje geeft de wachttijd aan tot het volgende groene licht. In Nederland wordt dit systeem al langer toegepast, maar in Vlaanderen is dit het eerste kruispunt dat met dit soort lichten uitgerust wordt.

“Deze aftellichten zijn goede wachtverzachters”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “De wachttijdindicatie is een van de maatregelen waarmee we als stad inzetten op veilige kruispunten en meer comfort voor fietser en voetganger.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here