Antwerpen: PARK 2016 toont beste van urban scene op verrassende locatie

Op zaterdag 30 april vindt in het Koning Albertpark de eerste editie van PARK plaats. PARK is een urban muziekfestival met dj’s en live-acts. Het festival is daarnaast een ontmoetingsplek voor jongeren die interesse hebben in nieuwe urban muziekvormen, urban fashion en street art.

PARK is een uniek festival, omdat het de hele urban muziekscene wil bereiken. Urban heeft namelijk heel wat subgenres die niet vaak met elkaar in contact komen. Daarnaast is PARK een toonmoment voor jonge Antwerpse muzikanten of dj’s en kunstenaars in verschillende disciplines. Het is een ontmoetingsplek voor alle Antwerpse jongeren die elkaars wereld beter willen leren kennen en genieten van muziek op een verrassende locatie, het Koning Albertpark.

Naast muziek is er op het festival ook de Straatbazaar van Jeugdhuis Den Eglantier. Wie zichzelf wil (re)stylen, kan dan weer terecht bij de Dread & Braids-stand en de Hand Poked Tattoo Shop.

PARK steunt lokale artiesten. Zo kunnen festivalgangers cd’s en andere spullen kopen van Belgische jonge muzikanten. Ook de inkleding van het festival gebeurt door lokaal talent, namelijk Chapter One, een kunstencollectief uit Antwerpen en Brussel.

Programma

·         Mo Kolours (UK)
Mo Kolours is een producer, zanger en percussionist uit Engeland die op zijn debuutalbum iedereen verbaasde met zijn creativiteit en happy funk. Niet verrassend voor iemand die houdt van Jimi Hendrickx, Lee ‘Scratch’Perry en A Tribe Called Quest. Zijn liveset bestaat uit soul, dub en hiphop.

·         Riko Dan (UK)

Riko Dan is een gevestigde waarde in de Grime scene. Al op jonge leeftijd begon hij met MC’en en zo baande hij zich een weg naar de top. Dj Slimzee, een van de oprichters van de Grime genre, hoorde hem in 1995 op Pressure FM en omschreef hem toen al als een van de beste MC’s, met een goede flow en een uitgesproken eigen stijl.

·         Toolbox (Antwerpen)
Toolbox is een veelzijdige producer uit Antwerpen die vooral bekend is om zijn fijne flow en mooie melodieeën. Daarnaast is hij niet bang om nieuwe geluiden te verkennen. Zijn beats werden al opgepikt door 22tracks en zelfs Boiler Room.

·         2 Times Noting (Brussel)
Deze jonge snaken brachten in 2015 hun eerste jazzy EP uit en werden meteen de kleine muzikale broertjes van STUFF genoemd. Hun muziek heeft invloeden uit de elektronica, hiphop en funk; perfect voor een zomerse zaterdagmiddag.

·         Sal (Antwerpen)
Sal houdt het midden tussen een rapster en een zangeres. Zeker is dat zij muziek met passie maakt.

Praktisch

·         zaterdag 30 april van 14 tot 23 uur

·         Koning Albertpark, Antwerpen

·         gratis inkom

·         Meer info staat op www.park-antwerp.com.


PARK is een samenwerking tussen ccBe, het district Antwerpen en de stedelijke jeugddienst, georganiseerd door Antwerps collectief Foot Juice Art. vzw in samenwerking met  Beaumonde Ent. en kunstencollectief Chapter One.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here