Antwerpen: Nieuwe look voor antwerpen.be

©Stad Antwerpen

De stedelijke website www.antwerpen.be heeft een nieuwe look gekregen. Het geheel oogt eigentijdser en ook de gebruiksvriendelijkheid is vergroot. Antwerpen.be past zo binnen de vernieuwde huisstijl van de stad met onder andere het gebruik van het speciaal voor de stad ontwikkelde Antwerpen-lettertype.

Twee jaar na de lancering in mei 2014 krijgt de stedelijke website een nieuw kleedje. Ze brengt nog steeds het nieuws over de stad Antwerpen en informatie over de dienstverlening maar op een eigentijdsere en gebruiksvriendelijkere manier.

Antwerpen.be past binnen de vernieuwde huisstijl van de stad. Zo wordt onder andere het speciaal voor de stad ontwikkelde Antwerpen-lettertype gebruikt voor titels. In september 2015 startte Antwerpen al met het toepassen van deze huisstijl op het drukwerk. Nu is dus het belangrijkste digitale kanaal aan de beurt: www.antwerpen.be. De aanpassingen zorgen voor een frissere look en bieden meer grafische mogelijkheden. De vorige huisstijl dateerde al van meer dan tien jaar geleden en was in die tijd nauwelijks veranderd. Stad en ‘merk’ evolueerden echter wel. Nu zijn er duidelijke digitale stijlrichtlijnen.

Verder is de vernieuwde website gebruiksvriendelijker. Zo zorgen grotere kleurcontrasten voor meer leesbaarheid. Daarnaast worden zoekresultaten overzichtelijker weergegeven zodat bezoekers van de website sneller de gezochte informatie vinden. Een voettekst onderaan elke pagina geeft duidelijk de contactinformatie weer en biedt links naar de meest gevraagde informatie over de dienstverlening.

Iedereen mee

De stad neemt graag iedereen mee in het digitale verhaal. Niet iedereen heeft een pc, beschikt over internet of is even handig met websites. Daarom zet de stad op verschillende manieren in op e-inclusie. Zo zijn er de web.punten waar Antwerpenaars gratis gebruik kunnen maken van een computer met internet en er zijn web.punten waar er begeleiding is of waar opleidingen worden gegeven. Daarnaast is er ook het antwerpen.be-centrum dat al vele jaren werkt rond e-inclusie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here