Antwerpen: Geslaagd culinair openingsweekend voor Antwerpse Smaakmeesters

Smaakmeesters
©stad Antwerpen

Heel wat Antwerpenaars, bezoekers en toeristen lieten zich dit weekend verrassen door het lekkers van meer dan 100 Smaakmeesters. Ter hoogte van hun zaak kwamen deze horecaondernemers in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid op straat met proevertjes. Ook de randanimatie met onder meer kookworkshops, culinaire wandelingen en een kruiden- en boerenmarkt viel in de smaak. Het culinaire evenement Smaakmeesters loopt nog tot en met woensdag 31 oktober.

Tijdens het openingsweekend van Smaakmeesters gaven de 114 deelnemende horeca- en speciaalzaken het startsein voor de jaarlijkse hoogmis van de smaak.

De vele Antwerpenaars, bezoekers en toeristen konden zich in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid ook culinair laten verrassen door onder meer een smaakmuseum en een smaakverhalenmeester; of kuieren over een boerenmarkt met artisanale en lokale producten of een kruidenmarkt met exclusieve kruiden en bijzondere groenten.

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “Het voorbije weekend konden we à volonté genieten van proevertjes en de kookkunsten van heel wat gerenommeerde Antwerpse chefs. Dit smaakt duidelijk naar meer. Wie er dit weekend niet bij kon zijn, heeft nog de hele maand oktober om onze Antwerpse Smaakmeesters te ontdekken! Haal zeker de Smaakmeestersbrochure op in een van de deelnemende zaken. Hier kan je ook na oktober nog gretig gebruik van maken ter inspiratie van je volgende restaurantbezoek.”

Smaakmeesters is een initiatief dat het culinaire vakmanschap van horecaondernemers in Antwerpen op de kaart zet. Nog tot en met woensdag 31 oktober hebben alle deelnemers in hun horeca- of speciaalzaak doorlopend een Smaakmeesterssuggestie op de kaart staan. Dat is een gerecht dat of een drank die het verhaal van het vakmanschap van de horecaondernemer vertelt, en vaak speciaal voor het evenement gecreëerd werd. Meer info en alle deelnemende zaken staan op www.smaakmeesters.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.