Antwerpen: DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon gaat voluit voor het goede doel

©DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles

Vrijdagochtend om 11 uur openen de inschrijvingen voor de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon 2017. De 32ste editie van het grootste loopevenement van Vlaanderen, op zondag 23 april, voert een aantal nieuwigheden in. Meer dan ooit wordt er voor het goede doel gelopen.

De DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon steunt al jaren tal van goede doelen. Deelnemers konden bij hun inschrijving vrijblijvend een extra bijdrage leveren voor een goed doel. Dit jaar gaat de organisatie een veel nauwere samenwerking aan met 4 goede doelen. “We willen echt elke deelnemer warm maken om één ervan te steunen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Je loopt voor jezelf en je persoonlijke doel, maar ook voor één van onze goede doelen. Je tien euro extra gaat integraal naar dat goede doel en je krijgt in ruil het bijbehorende wedstrijd T-shirt.”

4 goede doelen – 4 ambassadeurs

De 4 goede doelen voor 2017 zijn: Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. Om de boodschap in de volgende maanden uit te dragen werden uit ruim 400 kandidaten 4 ambassadeurs geselecteerd die elk een goed doel vertegenwoordigen: Katrien Verbruggen loopt de Short Run (5km) voor SOS Kinderdorpen, Ali Khan de 10 Miles voor Kom op tegen Kanker, Karen van der Linden de 10 Miles voor To Walk Again en Sven Dekoster de Marathon voor Rode Kruis Vlaanderen.

De ambassadeurs zijn stuk voor stuk zelf lopers, in meerdere of mindere mate, maar hebben vooral een zwak voor de 10 Miles. De 4 vormen – letterlijk – het gezicht van de campagne en zullen via tal van kanalen ook actief de deelnemers motiveren om te kiezen voor hun goede doel.

logo_dvv-verzekeringen-antwerp-10-miles-marathon

Maximum 40 000 lopers

“Deze wedstrijd is ondertussen onmisbaar geworden voor de stad”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Het is al jaren het grootste loopevenement van Vlaanderen en lokt jaarlijks niet alleen tienduizenden lopers naar de stad, maar ook nog eens dubbel zoveel supporters.”

Er worden dit jaar overigens maximum exact 40 000 lopers toegelaten. “40 000 deelnemers is een gezonde grens om organisatorisch en zeker naar mobiliteit alles vlot genoeg te kunnen laten verlopen”, vult Greg Broekmans aan. Verder is er in 2017 geen aparte Ladies Run 5k, maar lopen mannen en vrouwen gewoon samen de 5 kilometer. Daardoor kan de 10 Miles een halfuur vroeger van start gaan en kan ook iedereen vroeger dan gewoonlijk naar huis beginnen vertrekken.

Alle info over de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon, de goede doelen en de 4 ambassadeurs vind je op www.dvvantwerp10miles.be. Inschrijven kan op dezelfde website vanaf morgen 11 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.