Antwerpen: Buitenspeeldag 2016

Op woensdagnamiddag 13 april is het Buitenspeeldag. Ook Antwerpse kindjes kunnen zich die dag uitleven op negentien speellocaties in hun stad. Van Reuzespelen tot experimenteren met airbrush-tattoos, het aanbod is enorm gevarieerd. Het volledige programma voor Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be.   

Tijdens de negende editie van de Buitenspeeldag op woensdag 13 april zet ook Antwerpen zijn beste beentje voor. Op negentien verschillende locaties worden die dag activiteiten georganiseerd.

In alle districten

In het district Antwerpen kunnen kinderen op maar liefst zeven plekken terecht. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan sumoworstelen in het Kielpark of go-carten op het Damplein.

In Berchem nemen kinderen dan weer deel aan een circusworkshop in het De Villegaspark of gaan ze los op de trampolines in Het Prieel.

In Zandvliet staan onder andere minigolf en een stormbaan op het programma.

Borgerhout gaat voor sport en spel op maar liefst vier pleinen, waaronder het Terloplein en het Krugerplein.

In Deurne draait alles rond spelen in de natuur, in het gloednieuwe speelbos van Park Groot Schijn.

Ekeren zet park Hof de Bist op z’n kop met allerlei XL-spelen, van springkastelen tot bumperballen.

In park Sorghvliedt in Hoboken is er een openluchtdisco. Jespo brengt een airtrack, klimvulkaan en duathlonparcours mee.

Het Runcvoortpark van Merksem wordt omgetoverd tot een speelparadijs voor jong en oud, met een kleuterzone, discobar en kapsalon.

In het Wilrijkse Park Van Eden kunnen kinderen zich onder meer wagen aan een paratraining, waterdiertjes vangen of kokkerellen in een modderkeuken.

Het volledige programma is te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De vier televisiezenders gaan op woensdag 13 april van 13 tot 17 uur op zwart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here