Antwerpen: Bollekesfeest – 200 000 bezoekers genieten van sfeer en gezelligheid

©Stad Antwerpen

Het Bollekesfeest bracht de laatste drie dagen heel wat sfeer en gezelligheid naar de pleinen in de Antwerpse binnenstad. Deze editie, met een aantal nieuwigheden, klokte af op 200 000 bezoekers. Wat elf jaar gelden begon als een culinair festijn groeide uit tot een groots, hedendaags volksfeest dat alle Antwerpse troeven – van vroeger en nu – in de kijker zet.

De elfde editie van het Bollekesfeest werd een succes. Van vrijdag tot en met vandaag bezochten in totaal 200 000 bezoekers het evenement. Zij genoten van kinderanimatie, van livemuziek, smakelijke (streek)producten op verschillende marktjes en gegidste wandelingen.

Nieuwigheden en programma voor jongeren

Nieuwe eetkraampjes zoals Würst en Mocktailclub bekoorden heel wat bezoekers met hun originele gerechten en drank, terwijl de streekproducten voor het eerst op een heus Streekfoodfestival werden aangeboden. Ook het gevarieerde muzikale programma was een hit. De grote namen zoals Raymond van het Groenewoud en Soulsister lieten de Grote Markt vlot meezingen. Jongeren konden hun hartje ophalen met Gers Pardoel en Boef op het hoofdpodium en opkomend talent als Mr. Leenknecht en dj Konna (Studio Brussel) op het Steenplein. Verder zorgde Dimitri Leue met zijn zomervertelling voor een rustpunt in een druk weekend.

Enkele cijfers

·        Op drie dagen tijd werden er 700 vaten Bollekes geschonken.

·        Het zomeraperitief met hapjes lokte ongeveer 5000 dorstigen.

·        Op de internationale markt smulden bezoekers van diverse specialiteiten aan maar liefst 27 eetstandjes. Ook het nieuwe streekfoodfestival op de Groenplaats was een schot in de roos.

·        25 bands en dj’s gaven het beste van zichzelf op de Grote Markt, de Groenplaats en het  Steenplein.

·        Meer dan 1500 liefhebbers vaarden mee tijdens een van de boottochten.

·        Tijdens de brunch op zondag, die het traditionele ontbijt verving, werden 1500brunches verorberd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.