Antwerpen Autovrij brengt tienduizenden mensen anders naar ‘t stad

De dertiende editie van Antwerpen Autovrij was een groot succes. Ondanks de frissere weersverwachting trokken vandaag toch weer tienduizenden fietsers en voetgangers van alle leeftijden naar de autoluwe Antwerpse binnenstad. Het was dan ook een mooi moment om de stad eens op een andere manier te verkennen en om stil te staan bij alternatieve mobiliteit in de stad. En daar maakten heel wat Antwerpenaars en bezoekers gretig gebruik van.

Hét centrum van Antwerpen Autovrij bevond zich ook dit jaar weer op de Meir, waar heel wat mensen kennis maakten met alternatieve vormen van vervoer op de uitgebreide mobiliteitsmarkt.

Maar ook in de rest van de binnenstad viel heel wat te beleven. Vier themawandelingen leidden heel wat geïnteresseerden door het hele autovrije gebied. De routes voerden gezinnen, joggers, fietsers en steppers ook langs de verschillende activiteiten van BuitenSpel.

Van urban golf tot steltlopen, vandaag kon het allemaal in de binnenstad. Wie aan vijf verschillende activiteiten deelnam, kon zelfs een prachtige nieuwe fiets winnen.
Een heus fietsorkest en het mobiele badhuis van Vespaqua zorgden voor extra sfeer en gezelligheid.

Antwerpen Autovrij wil mensen in de eerste plaats laten nadenken over hoe ze naar de stad komen. Want afhankelijk van wanneer en waarom we in de stad moeten zijn, kan het ene vervoersmiddel al ‘slimmer’ zijn dan het andere. Antwerpen Autovrij wil iedereen kennis laten maken met alle mogelijkheden en zo Antwerpenaars en bezoekers helpen om ‘Slim naar Antwerpen’ te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.