Antwerpen: Antwerpse huisartsen schrijven beweging voor

Antwerpenaars die meer willen bewegen, maar geen tijd hebben of niet weten hoe, kunnen door hun huisarts doorverwezen worden naar een professionele ‘Bewegen Op Verwijzing-coach’. Deze maakt samen met hen een beweegplan op maat en helpt hen zo gezond te bewegen. Dat is in het kort het initiatief ‘Bewegen op Verwijzing’.

In zorgregio Antwerpen-Zwijndrecht wordt ‘Bewegen op Verwijzing’ gelanceerd. Dit Vlaamse initiatief, lokaal uitgewerkt door een netwerk van partners (o.a. de Antwerpse Lokale Multidisciplinaire Netwerken (LMN), de stad Antwerpen, de gemeente Zwijndrecht en LOGO Antwerpen), helpt mensen op weg naar een actiever leven.

De huisarts als spilfiguur met focus op gratis aanbod voor kwetsbare groepen

De huisarts geeft een verwijsbrief mee voor een ‘Bewegen op Verwijzing-coach’. Die maakt samen met de patiënt een individueel beweegplan op. Samen gaan ze op zoek naar manieren om de patiënt meer (aan) het bewegen te krijgen. De coach maakt niet alleen een plan op, maar volgt ook de uitvoering op en motiveert de deelnemers. In de zorgregio Antwerpen-Zwijndrecht zullen er in totaal zes ‘Bewegen op Verwijzing-coaches’ zijn, die elk instaan voor een bepaald gebied.

De focus ligt op kwetsbare groepen. Daarom is dit aanbod gratis voor inwoners met een verhoogde tegemoetkoming, in een vorm van schuldhulpverlening en OCMW-klanten met een actief financieel begeleidingsdossier.

De partners

Lokale en regionale partners uit verschillende sectoren geven vorm aan het project. De Lokale Multidisciplinaire Netwerken (LMN’s) van Antwerpen-Berchem, Deurne-Borgerhout en Noord-Antwerpen trekken het project. Andere partnerorganisaties zijn:

·         Huisartsenkringen: Antwerpen-Centrum, Berchem, Antwerpen-Oost, Noord-Antwerpen

·         LOGO Antwerpen

·         Stad Antwerpen – Sporting A

·         Gemeente Zwijndrecht – sportdienst Zwijndrecht

·         OCMW Antwerpen

·         OCMW Zwijndrecht

·         CAW Antwerpen

·         Zorgbedrijf Antwerpen

·         Familiehulp vzw

·         STA-AN vzw

·         Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw

·         Atlas Inburgering en Integratie

·         De Voorzorg Antwerpen

·         CM Antwerpen

·         KAVA (Koninklijke Apothekersvereniging Antwerpen)

Meer info staat op www.bewegenopverwijzing.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.