Antwerpen: 23/04 – YouLoveTech zet door met Food Festival in PIVA

Gedaan met de klassieke opendeurdagen! Voor #YouLoveTech baadt de opendeurdag van PIVA helemaal in de festivalstijl. Kom sfeer snuiven en vooral proeven op de diverse Food Festivals, volg de wedstrijd PIVA Young Master Chefs, leef je uit tijdens de bandoptredens van Equal Idiots of The Remedy of slenter langs de tentoonstelling van de eindwerken en wedstrijdstukken op de afdeling bakkerij. Ook Jan Buytaert, Roger Van Damme Luc De Laet en Jarno en Hanne, winnaars Pop-uprestaurant, zijn van de partij. Ben je al wat ouder maar wil je een carrièreswitch of je uitleven in je culinaire hobby?  Dan ben je die dag ook welkom bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs op PIVA. Markeer de datum alvast in je agenda: opendeurdag PIVA op zaterdag 23 april van 11 tot 18 uur in Antwerpen.

Met You Love Tech begint de Belgische festivalzomer dit jaar vroeger dan normaal en PIVA rockt lekker mee! Want ook in technische opleidingen zit pit én toekomst. Tijdens de opendeurdag op 23 april ontdek je in festivalstijl de unieke line-up van horeca- richtingen.

En wat is een festival zonder randanimatie? Proef van hapjes en drankjes terwijl je geniet van uw favoriete muziekgenre of het optreden van een band. Of wie weet ontmoet je tijdens de opendeurdag wel jouw professionele idolen, van bijvoorbeeld Njam, op de meet & greet stand. Bedrijven uit de sector schreeuwen om technisch geschoold talent en maken maar al te graag kennis met potentieel toekomstige werknemers als jij.

Klinkt dit als muziek in de oren en kan je niet wachten tot 23 april? Neem alvast een kijkje op de website van You Love Tech waar je in de stemming kan komen met interviews, filmpjes en uitgebreide programma-info. www.youlovetech.be.

Een passie voor horeca?

Het Provinciaal Instituut PIVA is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Hier leer je alle kneepjes van het vak. PIVA biedt een waaier van praktijkgerichte opleidingen aan in ultramoderne lokalen. Bovendien krijg je de kans om stages te volgen in de laatste jaren van je opleiding. De meer dan 900 leerlingen van PIVA zijn alvast present op de festivalweide en tonen trots hun opleidingen gaande van : Bakkerij, Slagerij, Hotel of Toerisme

Van schoolbank tot werkvloer: Bavo De Bock, leerling bij PIVA, ging op bezoek bij Slagerij Van der Weken om te zien hoe een werkdag als slager eruitziet. Klik hier om het filmpje te bekijken:  www.youlovetech.be

Opendeurdag Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen biedt in de vestiging PIVA een gamma beroepsgerichte opleidingen aan in de voedingssector. Deze opleidingen zijn zowel gericht op professionelen als op mensen die zich persoonlijk willen ontplooien. Er zijn basisopleidingen én specialisatiemodules: Bakkerij, Bierkenner, Hotel-keuken, Hotel –zaal, Hotelbedrijf, Slagerij en Wijnkenner. In deze vestiging vind je ook de opleiding Mode. Voor toekomstige zelfstandigen is de opleiding bedrijfsbeheer zeer interessant. Zij kunnen daarmee het certificaat bedrijfsbeheer behalen dat noodzakelijk is om een vestigingsattest te bekomen. Deze opleiding wordt aangeboden in zogenaamd gecombineerd onderwijs, waarbij de helft van de lestijden thuis aan de pc wordt verwerkt

#YouLoveTech

#YouLoveTech is de komende maanden dé slogan om techniek en wetenschap hip te maken bij jongeren. In de sfeer van een festival wil de provincie Antwerpen de komende maanden kinderen en jongeren uit de bol laten gaan met wetenschap en techniek op talloze activiteiten en opendeurdagen. Doel? Ervoor zorgen dat zij met volle goesting kiezen voor een technische studierichting want bedrijven schreeuwen om technisch talent.

Uurschema bands PIVA:

12.00u – 12.45u Circo Maximo

13.15u – 14.00u Pumping Pips & the Semi Sexy 80’s Band

14.45u – 15.15u Murphy Munro

16.00u – 16.30u Equal Idiots

17.00u – 18.00u The Remedy live

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:
Zaterdag 23 april van 11 tot 18 uur

Waar:
Provinciaal Instituut Voeding Antwerpen
Desguinlei 244, 2018 Antwerpen

Website:
www.youlovetech.be
www.piva.be

Social media:
https://www.facebook.com/PIVAAntwerpen
@PIVAAntwerpen
www.youtube.be, kanaal provincie Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here