Anastacia topper op Genk on stage

@Anastacia Press

De affiche van het gratis stadsfestival Genk on stage krijgt meer vorm. De Amerikaanse popster Anastacia prijkt zondag bovenaan de affiche. Belgische toppers Daan en Bent Van Looy staan op de Main Stage. Op de Fruit Stage vallen Arbeid Adelt! en Radio Guga op. Kids on stage pakt uit met Kapitein Winokio en Ian Thomas. Genk on stage vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni.


Anastacia op zondag

De Amerikaanse popzangeres Anastacia komt op zondag 26 juni naar Genk on stage. Met meer dan 30 miljoen verkochte platen wereldwijd, is zij een exclusieve act voor het festival. Haar sprock-stem – een zelfgenoemde mix van soul, pop en rock – is één van de meest herkenbare uit de hitlijsten. Op Genk on stage stelt zij haar album ‘Ultimate Collection’ voor en brengt ze onder andere wereldhits ‘I’m Outta Love’ en ‘Left Outside Alone’. Schepen van evenementen Lotte Trippaers: “We zijn bijzonder trots om deze internationale topnaam te kunnen aankondigen. Met exclusieve acts als deze zetten we ons festival nog meer op de kaart.”

Belgische topacts op Main Stage

Belgische popartiest Daan staat zaterdag 25 juni op de Main Stage, vlak voor de Britse band Levellers. Hij brengt een best of-show waarin al zijn hits de revue passeren: het bekendst zijn ‘Swedish Designer Drugs’, ‘Victory’ en de ultieme dancehit ‘Housewife’. Op datzelfde podium speelt vrijdagavond 24 juni Bent Van Looy. Zijn tweede soloplaat ‘Pyjama Days’, de single ‘My Escape’ en de bijhorende tour kregen lovende kritieken in de pers. De line-up van de Main Stage wordt op vrijdag aangevuld met The Voice-winnaar Glenn Claes en op zaterdag met Vlaamse tiener-poprockband Bandits.

Arbeid Adelt! en Radio Guga op Fruit Stage

Arbeid Adelt!, de Belgische band die in de jaren ’80 en ’90 absurde Nederlandstalige elektronummers uitbracht, is terug met nieuw werk. De groep rond Marcel Vanthilt is op vrijdag 24 juni headliner op de Fruit Stage. Op datzelfde podium is Radio Guga zondagavond 26 juni hoofdact. Stemmenimitator Guga Baùl kruipt in de huid van de meest uiteenlopende muzikale grootheden. De Fruit Stage ontvangt op zondag ook Walrus, de Nederlandstalige band rond Yevgueni-toetsenist Geert Noppe, en De Held, de – eveneens Nederlandstalige – groep van Hasselaar Jo Jacobs.

Factor J en Kids on stage

Op Factor J² staan op zaterdag Meteor Musik, een Belgisch synthesizertrio dat ook wel eens de Hasseltse Daft Punk genoemd wordt, en The Germans, een Oost-Vlaams kwintet dat wel eens ‘de gevaarlijkste rockgroep van België’ genoemd werd.

Kids on stage pakt uit met Kapitein Winokio en Ian Thomas
De affiche van Kids on stage, de kindernamiddag aan Factor J op zondag 26 juni, is rond. Kapitein Winokio en zijn muziekmatrozen jongleren samen met de allerkleinsten met  letters en muzieknoten in de show ‘ABC, kom en zing mee’. De 19-jarige Ian Thomas vult de line-up aan. Tijdens zijn passage in het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ overtuigde de benjamin van de groep met zijn muzikale covers.

Naast een muzikaal programma wordt tijdens Kids on stage ook randanimatie voorzien. Schepen van jeugd Anniek Nagels heeft een extra uitdaging voor de kinderen: “Kom als kapitein, matroos of piraat naar Kids on stage. Als jullie met 1.000 verkleed komen, doen de burgemeester en ik een tegenprestatie. Begin juni zal duidelijk worden wat die juist is.”


Meer info

Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Nieuwe namen voor het festival worden gelost op dinsdag 3 mei. Alle info over het festival op de nieuwe website www.genkonstage.be!

www.facebook.com/genkonstage

www.twitter.com/genkonstage

#gos2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.