Amanda Palmer komt naar De Roma

Amanda Palmer
©De Roma

Zangeres, schrijfster, pianiste, activiste en blogger Amanda Palmer komt op 20 september solo naar De Roma met haar nieuwe tour There Will Be No Intermission. Tickets zijn te koop vanaf dinsdag 26 februari om 15u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Zangeres, schrijfster, pianiste, activiste en blogger Amanda Palmer slaagt er als geen ander in de grenzen van muziek, theater, community en kunst te omarmen én te doorbreken. Ze begon haar carrière als de helft van het succesvolle punkcabaretduo The Dresden Dolls en slaagde erin zich van daaruit verder te ontplooien als een van de sterkste stemmen in de hedendaagse muziek- en kunstwereld. Met There Will Be No Intermission (8 maart) lanceert Amanda Palmer nu haar nieuwste soloplaat. Vooruitgeschoven single “Voicemail for Jill” is een sterk statement waarin Palmer haar levenslange rol als pro-choice activiste en vertrouwensbaken voor vrouwen (én mannen) die doorheen een slopend abortusproces zijn gegaan met veel verve vervult.

Bij Amanda Palmer is muziek nooit zomaar muziek, zijn teksten nooit vrijblijvend en is kunst niet zomaar iets voor aan je muur. Nieuwe plaat There Will Be No Intermission (de titel geeft al aan wat je van de concerten mag verwachten) is Amanda’s krachtigste en meest persoonlijke plaat tot nu toe. De nummers gaan over de grote levensvragen: het leven zelf, de dood, verdriet en hoe we met dat alles omgaan. Hoewel de thema’s soms duister en zwaar lijken, focussen de songs op overwinning. De overwinning op de donkerste kanten van het leven, de overwinning op de meest oneerlijke omstandigheden, de overwinning op jezelf. Amanda Palmer is er op haar onnavolgbare wijze in geslaagd om humor, tranen, bekentenis en naakte, persoonlijke pijn samen te brengen tot een werkstuk dat uiteindelijk heel herkenbaar, helend en inspirerend is geworden. Live staat Amanda Palmer helemaal alleen op het podium, enkel vergezeld door een piano en een ukulele. De plaat wordt vergezeld door een kunstboek met prachtige foto’s, helemaal in Amanda Palmers unieke stijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.