Alleenstaande papa’s in MOERKERKE EN DE MANNEN

©medialaan

Kinderen opvoeden gaat niet altijd van een leien dakje. Kinderen opvoeden is niet vanzelfsprekend. Nog moeilijker wordt het als een man de vader– én de moederrol op zich moet nemen.

Cathérine Moerkerke zoekt vijf alleenstaande vaders op. Mannen die gescheiden zijn of weduwnaar zijn, maar die wel een kroost hebben waarvoor ze moeten zorgen.

“Ik denk dat een man nooit een mama kan zijn. Een mama heeft nog altijd dat tikkeltje anders. Er is geen enkel man die kan zeggen: ik heb een kind gedragen. Die band is altijd anders dan die van een vader en zijn kind. Maar in het huishouden kan een man wel een goede mama zijn.” – Wim, gescheiden met 3 kinderen in co-ouderschap

“Ik ben haar papa, haar vertrouwenspersoon. Ik neem alle functies van haar over. Soms heeft ze vrouwenvragen, en dan moet ik met haar naar de gynaecoloog. Soms ben ik daar verlegen voor. Maar papa moet het wel doen.” – Dirk, 53, gescheiden met een 20 jarige dochter met een mentale beperking.

De volledige afleveringen van MOERKERKE EN DE MANNEN kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

MOERKERKE EN DE MANNEN OP DINSDAG 29 MAART OM 21.55

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.