Ali Ben Horsting nieuwe politiechef ‘Moordvrouw’

©RTL Nederland

Het zesde seizoen van ‘Moordvrouw’ gaat begin januari van start met acteur Ali Ben Horsting in de rol van de nieuwe politiechef Dries van Zijverden. Hij neemt daarmee de functie over van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk), die aan het einde van het vorige seizoen eervol ontslag nam. Horsting krijgt bij RTL 4 vanaf 8 januari de leiding over het team eigenzinnige rechercheurs.

Volgens Horsting brengt nieuw binnenkomen in een ervaren team zeker voordelen met zich mee: “Het is een leuke en interessante overeenkomst, nieuw zijn als acteur in een langlopende serie en daarnaast het spelen van een nieuw personage. Daardoor kon ik me goed inleven.”

Dries van Zijverden Bij zijn aantreding is het meteen duidelijk dat Van Zijverden een stap terug heeft gedaan. Hoe kan het dat iemand van zijn statuur leiding moet geven aan een klein team en wordt gedegradeerd tot korpschef? Voorheen was Van Zijverden namelijk chef van de Landelijke Eenheid. Het is een vraag die Fenna (Wendy van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi) en Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) vanaf het begin bezighoudt.

Van Zijverden maakt desondanks een kalme en zeer vriendelijke eerste indruk. Het is een man van weinig woorden, maar als hij iets zegt, straalt hij gezag uit. Zonder voortdurend op zijn strepen te staan, is hij stevig sturend in het operationele politiewerk. Hij geeft veel ruimte aan het vakmanschap van zijn teamleden.

Met name met Fenna heeft Van Zijverden al snel een klik. Hij kan het wel waarderen dat ze af en toe buiten de lijntjes kleurt, want hij ziet dat het resultaat oplevert. Fenna voelt zich prettig onder het bewind van Van Zijverden. Logisch, ze mag haar gang gaan. Als blijkt dat Van Zijverden in het recente verleden in de problemen is gekomen, bekoelt de houding van Fenna ten opzichte van Van Zijverden echter meteen.

‘Moordvrouw’ is vanaf zondag 8 januari wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Bij Videoland is iedere aflevering tot zeven dagen vooruit te kijken. De eerste aflevering is vanaf 1 januari te zien.

Moordvrouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.