Afrojack, Die Antwoord ook op affiche Sziget Festival

De line-up van het Sziget Festival is opnieuw een flink aantal acts rijker geworden. Nadat eerder onder meer optredens van Rihanna, Muse, Hardwell en Oscar & The Wolf werden bevestigd, zijn nu onder meer Afrojack, Die Antwoord en een lange reeks acts voor de World Music Stage toegevoegd aan het programma. Het Sziget Festival vindt dit jaar plaats van 10 tot 17 augustus.

De bekendste acts die zijn aangekondigd zijn de Nederlandse dj Afrojack en de Zuid-Afrikaanse rapgroep Die Antwoord. Ook de Britse rockact Skunk Anansie en de Amerikaanse band Marky Ramone’s Blitzkrieg zijn aan de line-up toegevoegd, evenals de elektronische acts DVBBS,Troyboi, ZEDD en Carnage.

Daarnaast is het grootste deel van de line-up van de World Music Stage bekendgemaakt. Wereldmuziek vormt een belangrijk onderdeel van het Sziget Festival, hoewel het in de West-Europese media vaak weinig aandacht krijgt. Voor veel festivalgangers is de World Music Stage daardoor een plek om muziek te ontdekken. Elk jaar staan er muzikanten die over de hele wereld volle zalen trekken, afgewisseld met opkomende talenten en Hongaarse bands. Grote namen die dit jaar op de World Music Stage staan zijn onder meer Goran Bregovic and his Wedding & Funeral Band, Buika, Leningrad en Rachid Taha.

Ook de volgende acts zijn toegevoegd aan het programma van de World Music Stage: Aziza Brahim, Baro Drom Orkestar, Cimbaliband, Django Lassi, Dudu Tassa & The Kuwaitis, Enzo Avitabile & Bottari & Scorribanda, Fanfare Ciocarlia, Gypsy Box, Hackney Colliery Band, Ilaria Graziano & Francesco Forni, Kultur Shock, La Dame Blanche, La-33, Lajkó Felix feat. Óperentzia, Les Hurlements d’Léo, Malasañers, Mau Mau, mps PILOT, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Psycho Mutants, Robert Soko, Rupa & The April Fishes, Scratchy, Soviet Suprem, Systema Solar, Tagada, The Džambo Aguševi Orchestra, Värttinä en Yiddish Twist Orchestra.

Het volledige programma van Sziget Festival 2016 tot dusverre is te vinden op http://nl.szigetfestival.com/programma

De ticketverkoop voor het Sziget Festival gaat dit jaar in recordtempo. Voor geïnteresseerden is het sowieso zaak snel tickets aan te schaffen, want op 5 mei om 12.00 uur ‘s middags gaat de prijs voor een 7 Days Pass (inclusief camping) omhoog van €249 naar €269, mits de 7 Days Pass dan nog niet is uitverkocht.

Voor meer info & tickets: www.szigetfestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.