Affiche Lier Centraal 2019 voorgesteld

Lier Centraal

Met veel trots stelt stad en OCMW Lier en de vzw Vwala Lier Centraal 2019 voor. Een heel bijzondere editie, waarmee we een nieuwe weg inslaan voor het Lierse stadsfestival.

Schepen van Evenementen Rik Verwaest: “Lier Centraal was opgevat als klein wekelijks festivalletje, dat met heel beperkte middelen mikte op acht gezellige avonden. Ze deden dat fantastisch. Toch voelden we dat de honger bij de Lierenaars naar een groter festival toenam. Als we dan eens uitzonderlijk een bekendere naam als de Kreuners konden strikken stond de Grote Markt eivol. Onze horeca deed gouden zaken en mensen zakten van overal af naar Lier. Dat smaakte naar meer natuurlijk.

De tijd was dus rijp om de sprong te maken naar een echt Liers topfestival met klinkende namen. Noem het gerust Lier Centraal XL: dezelfde bekwame organisatie, nog steeds gratis toegankelijk, maar met een heel ambitieuze programmatie. Er stonden nog nooit zoveel grote namen op ons podium als komende zomer.”

Programma 2019:

Donderdag 11 juli 2019 – Nederlandstalig – Vlaanderen Feest:

In het kader van Vlaanderen Feest heeft de organisatie voor die avond opnieuw een topformule weten te strikken. “Jelle Cleymans & zijn El Bandido’s” zullen de Grote Markt van Lier doen daveren met Nederlandstalige meezingers. Dat de El Bandido’s nu toevallig Gert Verhulst en James Cooke zijn is een surplus van formaat.

Donderdag 25 juli 2019 – Schlager:

Dat Lier een schlager-avond wel kan smaken is intussen oud nieuws.
DJ & presentator Kurt Frederickx draait en praat deze schlageravond opnieuw met het nodige enthousiasme aan elkaar. Maar feestbeest Sam Gooris en schlager-king Bart Kaëll zullen ongetwijfeld de show stelen en jong en oud in beweging krijgen. Een derde schalger-zanger wordt nog toegevoegd aan het lijstje.

Donderdag 8 augustus 2019 – Pop & Rock:

Als je sportpaleizen volspeelt heb je verder niet veel introductie nodig …
Stan Van Samang zal met zijn band de bezoekers van Lier Centraal geven wat ze zo graag hebben: Goede pop & stevige rock.

Donderdag 22 augustus 2019 – Pop:

En we doen er nog een flinke naam en een stevige schep pop bovenop.

Niemand minder dan Laura Tesoro zal jong en oud bekoren met haar hedendaagse poppy en vrolijke songs. Deze dagen zien we haar schitteren in “Liefde voor muziek”, binnen enkele maanden schittert ze op het podium van Lier Centraal.

En voor wie dacht dat we de kinderen vergeten zouden zijn …

We geven de kids van Lier en omstreken op de allerlaatste weekdag van de grote vakantie een mega kindernamiddag op vrijdag 30 augustus 2019 tussen 14 en 18 uur.
Vanaf 14 uur is er een kindernamiddag met kinderdisco, ballonnenclown en tal van toffe animaties en attracties. Afsluiten doen we met niemand minder dan K3 !

De stad doet een bijkomende inspanning van 40.000 euro voor de organisatie van Lier Centraal XL. De organisatie zal haar sponsorinkomsten ook gevoelig verhogen. Op die manier blijft het festival ook met deze topaffiche gratis toegankelijk. We rekenen dan ook op een echte topzomer in Lier!

Meer info: www.facebook.com/liercentraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.